На Запоріжжі на прифронтових територіях пошкоджені будинки консервують, бо їхнє відновлення нині неможливе — Малашко

На Запоріжжі на прифронтових територіях пошкоджені будинки консервують, бо їхнє відновлення нині неможливе — Малашко

На Запоріжжі у прифронтових містах і селах законсервовують пошкоджені будинки
Пошкоджена внаслідок російських обстрілів багатоповерхівка в Оріхові, Запорізька область, січень 2024 року. Фото: Суспільне Запоріжжя

У прифронтових населених пунктах Запорізької області будівлі, що отримали пошкодження внаслідок російських обстрілів, законсервовують. Їх, за словами очільника Запорізької ОВА Юрія Малашка, зараз відновити неможливо.

Про це сьогодні, 30 січня, повідомив Юрій Малашко у прямому етері національного телемарафону "Єдині новини".

Зазначається, пошкоджені будинки у прифронтових містах та селах області законсервовують для подальшого відновлення, яке наразі неможливе:

"В Оріхові є як багатоповерхові, так і приватні домоволодіння, які неможливо відновити. Ми максимально консервуємо, аби зберегти хоча б те, що є".

У Запоріжжі та наближених до міста населених пунктах продовжується відновлення пошкоджених осель. Так, за словами Юрія Малашка, в обласному центрі деякі будинки вже знаходяться на завершальному етапі ремонту.

Раніше Суспільне повідомляло, що у Запоріжжі за програмою "єВідновлення" 315 містян зможуть отримати грошову компенсацію за пошкоджене внаслідок російських обстрілів житло.

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок