Сили оборони відбили понад 70 атак РФ на сході

Сили оборони відбили понад 70 атак РФ на сході

Сили оборони відбили понад 70 атак РФ на сході
Ілюстративне фото. Українські військові. Фото: Командування об'єднаних сил

Українські військові 26 січня відбили 71 російську атаку на Донеччині, Луганщині та Харківщині. Армія РФ завдала артилерійських ударів по населених пунктах Луганської та Донецької областей, а також ракетами вдарила по Мирнограду, Новогродівці, по інших містам використала артилерію. Зранку 27 січня російські окупанти балістичною ракетою "Іскандер" завдали удару по цивільній інфраструктурі міста Словʼянськ.

Про це повідомив Генштаб у ранковому зведенні 27 січня.

На Куп'янському напрямку Сили оборони відбили 13 російських атак біля Табаївки Харківської області та Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку ЗСУ відбили 8 атак поблизу Тернів й Торського Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 11 російських атак біля Богданівки, Іванівського, Андріївки й Кліщіївки.

На Авдіївському напрямку українські військові відбили 29 атак. "Сили оборони протягом минулої доби відбили 20 атак загарбників неподалік Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 9 атак в районах Опитного, Водяного, Первомайського та Невельського", — йдеться у повідомленні Генштабу.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони відбили 14 атак армії РФ неподалік Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки.

На Шахтарському напрямку ЗСУ відбили атаку окупантів в районі Золотої Ниви.

Ситуація на східному фронті

Як повідомив напередодні ввечері генерал-полковник Олександр Сирський, обстановка на східному фронті залишається складною — військо РФ нарощує інтенсивність наступальних дій на Сіверському та Бахмутському напрямках.

З його слів, на Сіверському напрямку військові РФ продовжують наступати, щоб покращити своє тактичне положення та створити умови для розвитку наступу в напрямку Сіверська. "Силами штурмових груп за активної підтримки мінометних та артилерійських розрахунків намагається безуспішно атакувати на напрямку Кремінна, Григорівка. Разом з тим, свої невдачі в наступальних діях противник компенсує збільшенням інтенсивності вогневого впливу. Зокрема, протягом двох останніх днів активно обстрілює місто з реактивної артилерії, застосовує удари авіації та дронів-камікадзе", — зазначив командувач Сухопутних військ.

На Бахмутському напрямку, як повідомив генерал-полковник, російські військові агресор наступають намагаючись прорвати українську оборону північніше та західніше Бахмута та розвинути наступ на Часів Яр. "Проводить перегрупування своїх сил і засобів та застосовує підрозділи "добровольчого корпусу". Намагається безуспішно відновити втрачене положення в районах Кліщіївки та Андріївки", — проігнорував Сирський.

Через відсутність тактичних успіхів на окремих напрямках російська армія тимчасово перейшла до оборонних дій, разом з тим утримує штурмові групи в готовності до наступу.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок