"І немає їх. А онук, 16 років хлопчику, у важкому стані": жителька Гірника розказала про ракетну атаку по місту

"І немає їх. А онук, 16 років хлопчику, у важкому стані": жителька Гірника розказала про ракетну атаку по місту

Ексклюзивно
Жителька міста Гірник Донецької області після ракетної атаки
Тетяна, жителька міста Гірник. Фото: Суспільне Донбас

Тетяна — жителька міста Гірник — була напередодні вдома, коли російська армія завдала ракетного удару місту. Жінка розповіла Суспільному Донбас, що її чоловік — дістав травму під час удару: він був на вулиці в момент удару. Тетяна була вдома, на неї впали меблі.

"Я навіть звуку не чула. Як бахнуло. Чи мене оглушило? І кинуло мене в кухні. І валиться зі стінки верхня полиця на мене. Я швидко голову хоч під стіл. А мій чоловік кричить десь: "Таня, Таня витягни мене". Його завалило. Як раз він йшов — і хвиля. Сарай, цегла на нього, хата — оте все валиться. І звідти, там також цегляний будинок великий. Там більший будинок ніж наш був. Його взагалі немає", — розказала Тетяна.

Чоловік, додала жінка, наразі у лікарні, вона наводить лад у потрощеній оселі.

"І кочегарка розбомблена. У нас все, в нас бджоли там — все загинуло", — поділилась Тетяна.

Вона живе поряд із родиною, в якій загинули двоє жінок. За словами Тетяни, загинула її сусідка: хвора літня жінка, до якої прийшли донька та онук.

Наслідки обстрілу міста Гірник, Донецька область, 25 січня
Зруйнований будинок у Гірнику. Фото: Суспільне Донбас

Юнак, йому 16 років, наразі у важкому стані у лікарні.

"Онук прийшов до бабці. Бабуся за 80 років, лежала, така хвора, лежача. І донька її така, як я, може, на рік менше. Немає їх. Все. А онук у важкому стані. 16 років хлопчику. Там такий хлопець — гарний напрочуд", — розповіла Тетяна.

Що відомо про обстріл Гірника Курахівської громади

РФ атакувала місто близько 16:00 24 січня. За даними поліції, вдарили ракетою "Іскандер", внаслідок обстрілу у Гірнику загинули дві жінки, дев’ятеро місцевих, серед яких двоє неповнолітніх, дістали поранення. На місці працювали рятувальники, які деблокували з-під завалів загиблих та поранених.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок