Рятувальники відновили роботи у будинку у Харкові, в який 23 січня влучила російська ракета

Рятувальники відновили роботи у будинку у Харкові, в який 23 січня влучила російська ракета

Розбір завалів будинку у Харкові, в який 23 січня влучила російська ракета
Рятувальники відновили розбір завалів будинку у Харкові, в який 23 січня влучила російська ракета, 24 січня 2024 року. Фото: Дмитро Гребінник/Суспільне Харків

Вранці 24 січня рятувальники відновили роботи у будинку на вулиці Академіка Проскури у Харкові, в який 23 січня зруйнувала російська ракета.

Під завалами ще можуть бути двоє людей, сказав Суспільному начальник аварійно-рятувальної частини з ліквідації наслідків Сергій Рашевський.

"Роботи призупиняли через аварійність опорної стіни, вона могла зруйнуватися. Ведемо підготовчі роботи для подальшого монтажу будівлі, розбору завалів. Можливо, під завалами є останки людей. Вони можуть перебувати у зоні руйнування стіни, і роботи там проводити поки небезпечно. Треба зняти небезпечну конструкцію", — сказав Рашевський.

Рятувальники відновили розбір завалів будинку у Харкові, в який 23 січня влучила російська ракета
Рятувальники відновили роботи у будинку у Харкові, в який 23 січня влучила російська ракета, 24 січня 2024 року. Фото: Дмитро Гребінник/Суспільне Харків

"Частково будемо знімати перекриття та проводити демонтаж опорної стіни 4-5 поверхів, щоб люди з вцілілої частини могли безпечно зайти до будинку та забрати вцілілі речі. Далі експерти робитимуть висновок, чи можна відновлювати цю будівлю", — говорить надзвичайник.

Напередодні ввечері з-під завалів будинку дістали 35-річну жінку та її 8-річну доньку.

Що відомо про ракетні удари по Харкову 23 січня 2024 року

Перші вибухи у Харкові пролунали близько четвертої ранку 23 січня, о 04:13 у Харкові та області оголосили відбій повітряної тривоги.

Близько 07:00 керівник слідчого управління поліції Сергій Болвінов повідомив, що влучань по передмістю Харкова було чотири. Як наслідок, пошкоджений газопровід, зруйнована санаторна школа, поранені жінка та діти.

З 07:15 у Харкові чули серію вибухів, їх було щонайменше шість. У Повітряних Силах попередили, що РФ завдає ударів, ймовірно, ракетою Х-22. О 07:44 керівник ОВА Синєгубов повідомив, що під час повторного обстрілу ракетами росіяни поцілили по будинку в Київському районі — там зруйнувався підʼїзд.

Росіяни о сьомій ранку завдали удари по тих самих локаціях, по яких били о четвертій ранку, повідомив керівник поліції Харківщини Тимошко. За даними Олега Синєгубова, росіяни завдали близько 12 комбінованих ракетних ударів С-300, Х-32 та "Іскандер".

Внаслідок ракетного обстрілу знеструмлені 10 тисяч побутових та 893 юридичних споживачів, повідомили у пресслужбі обленерго.

На 19:45 23 січня відомо про загибель внаслідок ракетних ударів по Харкову вісьмох людей. За даними міського голови Терехова, поранені на цей час — 62 людини.

Втретє вибухи пролунали о 22:06, росіяни вдарили по Київському та Холодногірському районах. Зафіксували три влучання.

Внаслідок ракетних атак по Харкову 23 січня були пошкоджені 186 житлових будинків, у тому числі 42 приватних, повідомляє міськрада. Кількість вибитих вікон складає понад 4,5 тис. Також обстрілами були пошкоджені 22 нежитлові будівлі. Там вибило понад тисячу вікон.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок