Має укриття на понад 500 учнів: у передмісті Одеси відкрили гімназію для 5-9 класів

Має укриття на понад 500 учнів: у передмісті Одеси відкрили гімназію для 5-9 класів

Має укриття на понад 500 учнів: у передмісті Одеси відкрили гімназію для 5-9 класів
Один з класів у новозбудованому корпусі Авангардівської гімназії. Фото: Одеська ОВА

У селищі Авангард, яке розташоване поряд з Одесою, відкрили гімназію для 5-9 класів. Будівництво школи зайняло понад п'ять років і через війну терміни затягнулись, розповіли Суспільному в адміністрації закладу.

До будівництва та відкриття нового корпусу середня школа ділила класи з початковою та працювала у другу зміну. Наразі всі навчаються в одну зміну, укриття школи розраховане на 546 учнів.

"Це мрія, до якої ми йшли досить складно. За багато десятиліть в Авангарді не було власної школи. І наші дітки навчалися в 130-й, в інших місцевих закладах. У нас є укриття, яке дозволяє нам по нормативам вчитися в одну зміну. Тому сьогодні у нас процес очний. Середня школа і початківці — ми всі вчимося очно, в одну зміну", — розповіла директорка Авангардівської гімназії Ганна Марченко.

гімназія в Авангарді
Новозбудована гімназія в Авангарді. Фото: Авангардівська територіальна громада

Директорка додала, що зводили гімназію в рамках президентської програми "Велике будівництво", але процес затягнувся через війну. Проте зараз в класах вже є все необхідне для викладання, розповіла вчителька української мови та літератури Олександра Скидан.

"Я працюю в Авангардівській гімназії вже третій рік поспіль. І так як і всі ми з нетерпінням чекала відкриття нової школи. Кожен кабінет оснащений всім необхідним для навчання. Вони розроблені з урахуванням усіх сучасних освітніх потреб. Для того, щоб ми, вчителі могли створити якісні уроки", — зазначила вчителька.

Діти кажуть, що новому навчальному простору дуже зраділи. Навчання в новому корпусі вони розпочали 8 січня.

Згідно з даними на сайті Prozorro, вартість будівництва школи склала майже 120 мільйонів гривень. Спочатку роботи виконувала фірма"Електро-сантехнічно-будівельна компанія "ЕСТМ-БУД", а з 2021 року — приватне підприємство "Гранд-газ-сервіс".

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок