У Тернополі стартував кіномарафон "Синьо-жовта стрічка"

У Тернополі стартував кіномарафон "Синьо-жовта стрічка"

Розпочався кіномарафон "Синьо-жовта стрічка"
Кіномарафон "Синьо-жовта стрічка". Фото: Суспільне Тернопіль

У Тернополі в центральній міській бібліотеці розпочався кіномарафон "Синьо-жовта стрічка". Під час марафону безкоштовно показуватимуть сучасні документальні патріотичні стрічки.

Про це Суспільному повідомив організатор кіномарафону, керівник громадської організації "Тернопільська кінокомісія" Володимир Ханас.

Кіномарафон стартував з допрем’єрного показу фільму Павла Неуходова "Сад пам’яті". Він розповідає про однойменний фестиваль, який щорічно відбувається в селі Бережниця на Івано-Франківщині.

Фільм "Сад пам'яті"
Фрагмент фільму "Сад пам’яті". Фото: Суспільне Тернопіль

"Попри війну, люди хочуть документального кіно. Це частина фільмів, які знімалися за участі "ТРО МЕДІА", в тому числі і про 105 бригаду територіальної оборони. Частина фільмів — це ті, які знімалися за підтримки і за участі "Тернопільської кінокомісії". Основна частина фільмів буде показуватися в бібліотеках, школах, навчальних закладах, в громадських організаціях, музеях", — каже Володимир Ханас.

Організатор кіномарафону "Синьо-жовта стрічка" Володимир Ханас
Організатор кіномарафону Володимир Ханас. Фото: Суспільне Тернопіль

Юлія Кіндзерська поділилась своїми враженнями від фільму.

"Фільм "Сад пам’яті" покликаний зберігати пам’ять про кожного загиблого військового. Нагадувати нам про те, що ці всі люди, які пішли на захист України, то вони загинули не марно".

Тернополянка Юлія Кіндзерська
Глядачка Юлія Кіндзерська. Фото: Суспільне Тернопіль

Кіномарафон організувала громадська організація "Тернопільська кінокомісія" за підтримки Служби зв’язків з громадськістю Командування Сил тероборони "ТРО МЕДІА". Триватиме марафон 3 місяці.

Глядачі кіномарафону "Синьо-жовта стрічка"
Учасники кіномарафону "Синьо-жовта стрічка". Фото: Суспільне Тернопіль

Влаштовувати кінопокази планують не лише в Тернополі, але й у Хмельницькій, Чернівецькій, Івано-Франківській та Кіровоградській областях.

На початок