На посаду мера Черкас: ТВК зареєструвала ще чотирьох кандидатів

На посаду мера Черкас: ТВК зареєструвала ще чотирьох кандидатів

На посаду мера Черкас: ТВК зареєструвала ще чотирьох кандидатів
. Колаж: Суспільне

Черкаська міська територіальна виборча комісія зареєструвала ще чотирьох кандидатів на посаду міського голови. Це Олександр Згіблов (від "Партії вільних демократів"), Сергій Кудактін (від "Європейської Солідарності"), Дмитро Кухарчук (від "Національного корпусу"), Олександр Литвин (від партії "Ошукані українці"). Про це Суспільному повідомила членкиня Черкаської ТВК Валентина Слуцька.

Станом на 25 вересня зареєстрованих кандидатів у Черкасах семеро.

Хто такий Згіблов

Олександр Згіблов народився у місті Каражалі в Казахстані. Громадянин України. 57 років. Освіта – вища, за фахом "інженерія". Одружений, має двох дітей. Нині директор ТОВ "ГРУПА ВЕНЕТО". Депутат Черкаської міськради 7-го скликання від "Партії вільних демократів".

Хто такий Кудактін

Сергій Кудактін народився в Черкасах. Громадянин України. 38 років. Освіта – вища, за спеціальностями "історія" та "держуправління". Одружений, має двох дітей. Із 2000 по 2010 роки – член партії ВО "Батьківщина". 2005 р. – обраний депутатом Черкаської міськради (від фракції "Удар Віталія Кличка"). У 2016 році балотувався до Черкаської міськради від фракції "УДАР", не пройшов. 2018-2020 – голова Черкаської організації партії "Європейська Солідарність".

Хто такий Кухарчук

Дмитро Кухарчук народився в місті Вінниця. Громадянин України. 30 років. Освіта – вища, за спеціальностями "економіка й менеджмент" та "філософія". Одружений, дітей немає. Засновник громадської організації "Спортклуб «Амброскросфайт»", бойовий офіцер в запасі. Із 2016 року очолює обласний осередок політичної партії "Нацкорпус". У 2019 році балотувався до ВР як самовисуванець, не пройшов.

Хто такий Литвин

Олександр Литвин народився в селі Сегединці на Черкащині. Громадянин України. 56 років. Освіта – вища, за фахом "правознавство". Одружений, має сина. У 2001-2005 роках працював на посаді прокурора Черкаської області. Заступник голови Черкаської обласної громадської організації "Союз юристів України". У березні 2020 р. став головою політичної партії "Ошукані українці". Попередньо на виборні посади не балотувався та не обирався.

Що відомо

  • 21 вересня ТВК зареєструвала перших трьох кандидатів: Анатолія Бондаренка (від партії "За майбутнє"), Віктора Євпака (від партії "Голос"), Владислава Пустовара (від партії "Черкащани").
  • Із 15 до 24 вересня партії можуть висунути й подати до окружних комісій документи для реєстрації кандидатів. У містах, де більше 10 тисяч виборців, можна балотуватися у депутати тільки від партій. Люди голосуватимуть і за партійні списки, і за конкретного кандидата від партії у ньому.
  • Місцеві вибори призначені на 25 жовтня 2020 року. Одночасно на всій території країни виборці обиратимуть представників місцевих органів влади та міських голів.

Читайте також

На початок