У Києві бійцівський собака пошкодив дерева, висаджені на честь загиблих жінок-військових

У Києві бійцівський собака пошкодив дерева, висаджені на честь загиблих жінок-військових

На проспекті Правди в Києві собака погриз дерева, висаджені на честь жінок-військових
Пошкоджене дерево у сквері на проспекті Правди, Київ, 9 січня 2024 р. Фото: КП УЗН Подільського району/Facebook

На столичному масиві Виноградар бійцівський пес погриз молоді дерева, висаджені у пам'ять про жінок-військових, які загинули, захищаючи Україну. Комунальники звернулись до поліції для пошуку власника собаки.

Про це йдеться у повідомленні Facebook Комунального підприємства з управління зелених насаджень Подільського району.

Інцидент стався у сквері на проспекті Правди. "Дії власника собаки завдали шкоди молодим деревам, присвяченим пам'яті загиблих жінок-військових", — зазначається у дописі.

Комунальники стверджують, що це вже другий випадок за січень 2024 року, коли господар бійцівського собаки дозволив своєму чотирилапому улюбленцю нівечити молоді дерева в цьому сквері.

"Закликаємо кожного, хто бачив цей ганебний випадок, повідомити поліції або нам будь-яку інформацію про власника собаки", — йдеться у повідомленні.

Озеленювачі нагадали, що, згідно чинного законодавства, власники тварин, які завдають шкоди зеленим насадженням, можуть бути притягнуті до адміністративної або кримінальної відповідальності.

У 2019 році у сквері на столичному проспекті Правди заклали Алею рожевих яблунь на згадку про жінок-захисниць, які не повернулися з війни на Донбасі. Тоді були висаджені 14 саджанців декоративних яблуневих дерев.

У грудні минулого року у Шевченківському районі столиці невідомі зрізали дуба, висадженого киянами в пам'ять про захисника України Романа Ратушного. Дерево росло лише 2 дні після посадки.

Напередодні новорічних свят у Києві зафіксували чотири випадки пошкодження хвойних дерев. Вандали орудували в Солом'янському та Дарницькому районах.

На початок