Херсонські аграрії можуть безплатно отримати овочеве насіння для весняної посівної — ОВА

Херсонські аграрії можуть безплатно отримати овочеве насіння для весняної посівної — ОВА

Жителі деокупованих та прифронтових громад Херсонщини, також вимушені переселенці та представники соціально вразливих верств населення, які мають присадибні ділянки, можуть безплатно отримати овочеве насіння для весняної посівної.

Про це у Telegram повідомила Херсонська ОВА.

За даними ОВА, посівний матеріал розподілятимуть через сільські та селищні ради. Вони до 15 січня 2024 року у своїх громадах визначать домогосподарства, які отримають насіння.

З 16 січня до 15 лютого очільники громад подадуть заявки на насіння через сайт Всеукраїнської асоціації громад. Пропозиції можна надсилати на електронну пошту: [email protected]

В ОВА вважають, що посівним матеріалом вистачить забезпечити понад 100 000 домогосподарств.

"До реалізації проєкту долучилися компанія Bayer, яка надала 1 032 кг насіння моркви, кабачків, дині, томатів, перцю та капусти. Компанія Syngenta планує передати насіння капусти, томатів, кабачків, цибулі, огірків та цукрової кукурудзи", — йдеться у повідомленні.

Минулого 2023 року представники програми з аграрного і сільського розвитку Агенції США з міжнародного розвитку надали безплатно жителям Кочубеївської громади насіння овочів.

Також на Херсонщині почали реалізовувати пілотний проєкт з підтримки аграріїв. Сільгоспвиробники можуть отримати модульні склади для зберігання вирощеної продукції.

Підписуйтеся на новини Суспільне Херсон у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube.

На початок