У Тернополі в драмтеатрі готують прем’єру мюзиклу "Пекельна спокуса"

У Тернополі в драмтеатрі готують прем’єру мюзиклу "Пекельна спокуса"

Актори Тернопільського драматичного театру імені Тараса Шевченка готують прем’єру нового різдвяного мюзиклу. Вистава називається "Пекельна спокуса". За сюжетом чорти намагаються спокусити господиню заїзду Катерину в передріздвяну ніч.

Про це Суспільному розповів режисер-постановник і автор сценарію В’ячеслав Жила.

Це перша вистава Драмтеатру жанру мюзикл. Сюжет вистави "Пекельна спокуса" розповідає про те, як у передріздвяну ніч чорти намагаються зіпсувати людям свято. Одну з головних ролей виконує Євген Лацік.

Репетиція вистави "Пекельна спокуса"
Репетиція мюзиклу "Пекельна спокуса". Фото: Суспільне Тернопіль

"Граю такого чорта, якого поставили для того, щоб спокусити прекрасну пані Катерину і зіпсувати все свято, яке готується в заїзді. Особисто для мене цікаво, бо неможливо переграти. Щоб ти не робив, як і скільки б не придумував, перебрати неможливо. І в цьому кайф, що межі немає".

актор Євген Лацік
Євген Лацік. Фото: Суспільне Тернопіль

Господиню заїзду Катерину грає Наталія Олексів. Жінка розповідає, вона в мюзиклі й акторка, й хореографиня. Вистава поєднує традиційні українські фольклорні мотиви із молодіжними.

"Я ставлю всі чортячі танці. Характерність рухів, якась певна пластика, характерна саме чортам. Немає такого, що пластика вертепників і просто, як я кажу, "український люд на сцені" — стараємося, щоб він не перегукувався з чортами".

Наталія Олексів
Акторка Наталія Олексів. Фото: Суспільне Тернопіль

Автор сценарію і режисер-постановник В’ячеслав Жила розповідає, це перша вистава драмтеатру, створена повністю в жанрі мюзиклу.

"Мюзикл — він створюється на принципах монтажу. Тут можуть включатися акробатичні трюки, циркові, естрадні, драматичні".

автор сценарію В’ячеслав Жила
Режисер-постановник В’ячеслав Жила. Фото: Суспільне Тернопіль

Музичні номери артисти виконують наживо в супроводі оркестру.

"70% — це авторська музика, десь 30% — це будуть народні колядки, народні щедрівки, які виконуються в сучасній обробці", — говорить композитор Юрій Звонар.

Юрій Звонар
Композитор Юрій Звонар. Фото: Суспільне Тернопіль

Прем’єра мюзиклу відбудеться сьомого січня.

Вистава "Пекельна спокуса"
Репетиція вистави "Пекельна спокуса". Фото: Суспільне Тернопіль

На початок