Передавав дані про артилерію під Авдіївкою ФСБ. Жителя Покровського району засудили на 12 років ув'язнення

Передавав дані про артилерію під Авдіївкою ФСБ. Жителя Покровського району засудили на 12 років ув'язнення

Засуджений житель Новогродівки
Засуджений житель Новогродівки. Фото: СБУ

Жителя Покровського району засудили до 12 років в'язниці за передачу агенту ФСБ даних про ЗСУ в районі Авдіївки, та розміщення інфраструктурних та стратегічних об'єктів Донеччини.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

"Житель Новогродівки з лютого 2023 року, підтримуючи дії держави-агресора, почав допомагати окупантам у веденні бойових дій на Донеччині. Чоловік погодився з пропозицією військовослужбовця РФ передавати інформацію про розташування й переміщення техніки та особового складу ЗСУ", — йдеться у повідомленні.

У відомстві додали, що чоловік збирав інформацію про ЗСУ серед знайомих, а потім відправляв її через Telegram. Також він передава координати розташування шахт, залізничних станцій, лікарень та навчальних закладів.

За даними СБУ, зловмисник пересилав всю інформацію кадровому співробітнику ФСБ у Ростовській області Миколі Блохіну. "Найбільше його цікавили координати артилерійських позицій та напрямки руху важкої бронетехніки ЗСУ в районі Авдіївки", — додали у СБУ.

Житель Новогродівки підтримав окупантів ще на початку повномасштабного вторгнення РФ. Він публікував проросійську пропаганду на власних сторінках у заборонених російських соцмережах "Однокласники" і "ВКонтакті".

Чоловіка затримали на початку березня 2022 року. Враховуючи співпрацю зі слідством, за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) суд засудив зловмисника до 12 років тюрми.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок