Заслужена артистка України Вікторія Тимошенко померла від поранень, яких зазнала внаслідок удару РФ по Харкову

Заслужена артистка України Вікторія Тимошенко померла від поранень, яких зазнала внаслідок удару РФ по Харкову

акторка вікторія тимошенко
Вікторія Тимошенко. Фото: ОВА

84-річна колишня акторка Харківського академічного драматичного театру Вікторія Тимошенко померла в лікарні від поранень, які отримала внаслідок ракетного удару Росії по Харкову 2 січня.

Про смерть артистки повідомили 4 січня у Харківській обладміністрації.

"Серце 84-річної жінки зупинилося у лікарні 4 січні. Вікторія Тимошенко закінчила театральну студію при Дагестанському державному театрі м. Махачкали в 1960 році. Через 8 років почала виступати на харківській театральній сцені", — йдеться у повідомленні.

Акторка була на пенсії, востаннє виходила на сцену близько 10-15 років тому, розповів у коментарі для Суспільне Харків режисер драмтеатру Сергій Москаленко.

"Знаєте, що найжахливіше, в чому зла усмішка долі? Вона все життя пропрацювала в театрі російської драми. Ніби популяризуючи російське слово, в результаті загинула від російської ракети. Це просто жах якийсь", — сказав Москаленко.

будинок на проспекті незалежності у харкові
Будинок на проспекті Незалежності, наслідки ударів РФ, 3 січня 2024 року. Фото: Валерія Ємець/Суспільне Харків

Квартири у будинку по проспекту Незалежності видавали акторам театру Шевченка і театру Пушкіна, пояснив режисер.

Що відомо про удари РФ по Харкову 2 січня

2 січня перший вибух у Харкові чули о 07:30. Внаслідок ракетних ударів загинула 91-річна жінка, відомо про 62 поранених. Усі три ракети, якими вдарили 2 січня по Харкову — ракети типу "Іскандер-М", повідомив начальник Слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов.

Кількість людей, які постраждали внаслідок влучання РФ по Шевченківському району 2 січня, збільшилася 4 січня: 23-річна дівчина звернулася до медиків з акубаротравмою, повідомили у пресслужбі облпрокуратури.

140 житлових будинків пошкоджені внаслідок російських обстрілів міста з 29 грудня по 3 січня. Житлові будинки пошкоджені в Київському, Шевченківському, Основ'янському, Холодногірському та Слобідському районах, повідомили у міськраді.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок