У Тернополі вшанували пам’ять Степана Бандери у 115 річницю з дня його народження

У Тернополі вшанували пам’ять Степана Бандери у 115 річницю з дня його народження

У Тернополі відзначили 115 річницю від дня народження Степана Бандери. Цей рік в області пропонують оголосити роком родини Бандери. Таку пропозицію сьогодні зареєстрували депутати облради.

Про це розповів депутат облради Олег Сиротюк.

Вшанування Степана Бандери
Вшанування Степана Бандери. Суспільне Тернопіль

Вшанувати провідника українських націоналістів прийшла тернополянка Марія Чупрова.

"Це дуже важливо, бо хочеться, щоб наша молодь наслідувала приклад Бандери, щоб захищали нашу Україну".

Марія Чупрова
Марія Чупрова. Суспільне Тернопіль

Вшанування Степана Бандери
Вшанування Степана Бандери. Суспільне Тернопіль

Про праці Степана Бандери розповів історик Сергій Волянюк.

"Ми тут збираємося для того, щоб віддати шану тим ділам, які Бандера робив задля того, щоб наша держава була вільною і самостійною. Для мене це сакральний захід, де можна зустрітися з побратимами, друзями, наставниками, з тими людьми, які творили Україну на початку 90-их".

Сергій Волянюк
Сергій Волянюк. Суспільне Тернопіль

Кандидат історичних наук, головний сержант ЗСУ Володимир Ткач каже, вшанувати Степана Бандеру прийшло понад 100 людей. За його словами, такий захід у Тернополі організовують щороку з часу незалежності України.

"Степан Бандера народився на Івано-Франківщині 1 січня в селі Старий Угринів в сім’ї священника отця Андрія Бандери. З дитинства був активним учасником різних українських організацій. Найбільше працював у Пласті. Був у 1941 році після проголошення Акту про відновлення Української Держави 30 червня 41 року у Львові. Німці, фашисти його ув’язнили в концтабір Заксенгаузен, там він провів майже 4 роки та був звільнений. Так працював за межами України. Ворожа зброя обірвала його життя, але його дух продовжує жити і сьогодні".

Володимир Ткач
Володимир Ткач. Суспільне Тернопіль

До 115-річниці від дня народження Степана Бендери депутати Тернопільської обласної ради зареєстрували пропозицію оголосити 2024 рік – "Роком родини Степана Бандери", каже депутат Олег Сиротюк.

Олег Сиротюк
Олег Сиротюк. Суспільне Тернопіль

"Пропозиція зареєстрована, як звернення, проект рішення Тернопільської обласної ради і на найближчій сесії обласної ради буде винесено на розгляд, на голосування. Щомісяця, кожної важливої дати будемо розказувати про якусь зі сторінок життя родини Бандери", - каже Олег Сиротюк.

Вшанування Степана Бандери
Вшанування Степана Бандери. Суспільне Тернопіль

У Тернополі 115 річницю від дня народження Степана Бандери відзначили біля пам'ятника цьому провіднику українських націоналістів.

Пам'ятник Степану Бандері у Тернополі
Пам'ятник Степану Бандері у Тернополі. Суспільне Тернопіль

Учасники заходу поклали лампадки і до стели пам'яті Героям російсько-української війни, яка знаходиться поруч із пам'ятником Бандері, - повідомили на сторінці обласної військової адміністрації у соцмережі.

Учасники вшанування річниці з дня народження Степана Бандери також кладуть лампадки до стели пам'яті Героям російсько-української війни
Учасники вшанування річниці з дня народження Степана Бандери також кладуть лампадки до стели пам'яті Героям російсько-української війни. Суспільне Тернопіль

На початок