Львів виділить 35 млн грн на компенсацію для мешканців, чиї будинки пошкоджені через ракетний удар

Львів виділить 35 млн грн на компенсацію для мешканців, чиї будинки пошкоджені через ракетний удар

Львів виділить 35 млн грн на компенсацію для мешканців, чиї будинки пошкоджені через ракетний удар
Наслідки ракетної атаки Львова 29 грудня. Фото: Анна Срогий/Суспільне Львів

У Львові внаслідок ракетної атаки Росії 29 грудня загинув 44-річний чоловік. Ще 24 людини отримали поранення. Також у місті пошкоджені 18 будинків та чотири навчальні заклади. Мешканцям, будинки яких пошкоджені, виплатять компенсацію.

Про це повідомив у коментарі Суспільному міський голова Львова Андрій Садовий.

"Станом на 11:00 15 поранених, які отримують допомогу у медичних закладах. Один чоловік 40 років загинув. 18 будинків зазнали руйнації. У багатьох помешканнях взагалі повилітали всі вікна. Також руйнації у трьох школах і садочку. Зараз за годину привезуть плівку, будемо допомагати мешканцям, помешкання опрацювати плівкою. Після дозволу надзвичайників будемо відновлювати газо- і водопостачання", — сказав Садовий.

Він додав, що місто компенсує шкоду, завдану внаслідок ракетного удару. За вікно компенсують 12 тисяч гривень, а за двері — 8 тисяч гривень.

Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко розповів, що за попередніми розрахунками з резервного фонду на відшкодування для мешканців необхідно буде виділити близько 35 млн грн.

Для оперативної комунікації з мешканцями в ліцеї "Сихівський" буде тимчасово розміщено пункт ЦНАПу. Там люди зможуть отримувати необхідну інформацію.

Також окремо будуть виділяти гроші на ремонт шкіл і дошкільного закладу.

Як зазначив керівник департаменту житлового господарства та інфраструктури Орест Тимчишин, на місці присутні представники всіх районних адміністрацій міста, щоб організувати оперативну допомогу мешканцям (закриття вікон плівкою,  тощо).

В будинках відновлять водо-, тепло- і електропостачання одразу, як працівники відповідних служб дадуть дозвіл це зробити.

На початок