Фото 2023 року на Сумщині — це історія про життя та смерть

Фото 2023 року на Сумщині — це історія про життя та смерть

Редакція Суспільного зібрала в одному матеріалі світлини головних подій 2023 року, що трапилися в Сумській області. Яким запам'ятався цей рік — у фоторепортажі Суспільного.

Обстріл міста Суми

Вибухи у Сумах пролунали 3 липня близько зранку, до оголошення повітряної тривоги. За інформацією ОВА загинули двоє людей, 19 травмовані.

Фото року, Сумщина
Пошкодження будинку в Сумах через атаку безпілотника. 3.07.2023 р. Фото: Суспільне Суми

8 вересня 2023 армія РФ обстріляла Суми. Влучили у приватні будинки на проспекті Козацькому. Рятувальники з-під завалів дістали двох місцевих: 70-річного чоловіка та 65-річну жінку. Всього травми отримали четверо людей. ДСНС зазначили, про 20 пошкоджених осель та 8 транспортних засобів.

Тоді з-під завалів також врятували собаку та 65-річну жінка. Через кілька днів він та його господарка Катерина Мільченко померли.

Фото 2023 року
Фото: ГУНП в Сумській області

Ховають українського військовослужбовця

3 серпня у селі Коровинці Роменського району попрощались із солдатом, 23-річним Вадимом Свириденком.

Фото року, Сумщина
Суспільне Суми

Діти на фоні своєї зруйнованої школи в Білопіллі

24 березня сили РФ обстріляли місто Білопілля. За інформацією обласної військової адміністрації, по місту випустили близько сотні снарядів з різного виду озброєння. У житлових будинках вибуховою хвилею повибивало шибки, двері та пошкодило дахи, зруйновано будівлю поліції та місцевої школи. Є загиблі.

Фото 2023 року на Сумщини — це історія про життя та смерть
Фото: Суспільне Суми

Поховання дитини

12 жовтня в селі Угроїди на Сумщині поховали 13-річну дівчину Софію Гвоздовську, яка отримала поранення внаслідок обстрілів армії РФ і померла у "швидкій" дорогою до лікарні.

Фото 2023 року на Сумщині — це історія про життя та смерть
Фото: Суспільне Суми

"Пагорб пам'яті"

На Баранівському кладовищі Сум будують ритуальне місце для прощання із загиблими бійцями. Автори проєкту – ті ж самі, що розробляли Алею Слави на Центральному кладовищі. Керівник групи Олександр Антонець каже, що цього разу запропонували ритуальне місце прощання під назвою "Пагорб пам’яті".

Меморіал сумському скороходу

16 серпня, у другу річницю смерті легкоатлета Володимира Голубничого, у Сумах на його могилі відкрили пам’ятний знак. Робоча група з рідних, спортсменів та тренерів узгоджувала весь проєкт.

Фото року, Сумщина
Фото: Суспільне Суми

Тіла загиблих освітян, які загинули через російський обстріл по Ромнах

23 серпня російський безпілотник типу "Shahed" влучив у школу в Ромнах. Внаслідок атаки загинули чотири працівники освіти. Це директорка школи, її заступниця, секретарка і бібліотекар.

Фото року, Сумщина
Фото: Суспільне Суми

Костюм живої скульптури Дмитра Буйвола

11 серпня у бою під Куп'янськом загинув сумський митець та громадський діяч Дмитро Буйвал. "Дмитро заснував у місті вуличне мистецтво — фаєр-шоу, пантоміму і потім він ще привіз до нас живих скульптур. Сам познайомився з цим напрямком, розвивався і впроваджував в місті це", — розповів про мистецьке життя Дмитра його знайомий Євген Котляр.

Сумська парамедикиня "Панацея" тримає свій талісман

Півтора року рятує поранених воїнів та цивільних бойова медикиня Олена з позивним “Панацея”. Разом зі своїми підрозділами несли службу на Херсонщині Донеччині, а нині – на кордонах Сумщини.

Фото року, Сумщина
Фото: Суспільне Суми

Сумські волонтери в гуманітарному пункті допомагають людям, які виїхали з окупації

З березня і до кінця 2023 року волонтери пункту допомоги "Атмосфера" допомогли близько 17 тисячам українців, які повернулись з окупації через єдиний пункт пропуску на Сумщині у селі Покровка. Цей пункт допомоги, який з початку волонтери організували на власному ентузіазмі, редакція Суспільне Суми визнала “Місцем року на Сумщині”.

Фото року, Сумщина
Фото: Суспільне Суми

У Могриці згорів єдиний працюючий магазин. Сюди влучив російський "Shached"

13 вересня російський безпілотник влучив у єдиний працюючий магазин у Могриці Юнаківської громади. Це село розташоване за 5 км від кордону з Росією, і це магазин – єдиний, який працював у цьому населеному пункті. Власник зруйнованого майна Анатолій Остапенко говорить, що збитки сягають близько мільйона гривень.

Фото року, Сумщина
Фото: Суспільне Суми

Сум'яни стоять у черзі, аби попрощатися із воїном Олександром Бабаком

16 вересня у Сумах попрощалися із загиблим захисником України Олександром Бабаком. Ч10 вересня 2023 року в районі Серебрянського лісництва Донецької області.

Фото року, Сумщина
Фото: Суспільне Суми

Сумський розвідник-капелан дякує волонтерам за роботу

У цивільному житті військовий з позивним "Фіш" керував будівництвом та любив рибалити. З початком нової фази війни чоловік став до лав Збройних сил України. Наразі боєць служить розвідником та капеланом свого підрозділу

Фото року, Сумщина
Фото: Суспільне Суми

Модульна лікарня в Хухрі

У вересня відкрили нову модульну лікарню в селі Хухра, Охтирського району Її збудували коштами Всесвітньої організації охорони здоров’я. Російська армія обстріляла село Хухра в ніч проти 17 березня 2022 року. Від амбулаторії, розташованої на околиці села, нині залишився тільки фундамент.

Робить бензин із пластику

Житель села Кам’янка на Сумщині Віталій Куколь налагодив на території свого домоволодіння виробництво бензину з пластику. Для цього змайстрував спеціальний апарат.

Фото 2023 року на Сумщині — це історія про життя та смерть
Фото: Суспільне Суми

Російські полонені на Сумщини

Житель Конотопу Ігор Шаповаленко разом з кількома товаришами взяли в полон двох російських військових у квітні 2022 року. Зі зброї у них був гранатомет, кілька автоматів і граната.

Фото 2023 року на Сумщині — це історія про життя та смерть
Фото: Ігор Шаповаленко

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок