З початку року на Житомирщині народилися майже 6700 дітей, хлопчиків більше

З початку року на Житомирщині народилися майже 6700 дітей, хлопчиків більше

З початку року на Житомирщині народилися майже 6700 дітей, хлопчиків більше
. Фото: Тетяна Іскоростенська/Суспільне Житомир

З початку року на Житомирщині народилися 6688 дітей. Упродовж грудня на світ з'явилися понад 500 немовлят.

Про це повідомила пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації з посиланням на інформацію Департаменту охорони здоров'я Житомирської ОВА.

У повідомленні йдеться, що у період з 1 січня по 24 грудня 2023 року в пологових відділеннях закладів охорони здоров'я області народилися 6688 дітей, з них 3439 хлопчиків та 3249 дівчаток.

"У періоди воєнних викликів кожне новонароджене дитя стає символом незламної сили та відваги, втіленням надії на краще майбутнє. Маленькі українці та українки, які з'являються на світ, відкривають для нашого суспільства нові горизонти, обіцяючи розвиток та процвітання. Вони стають живим нагадуванням про невмирущість любові, міцність сімейних зв'язків та надії на світле майбутнє, яке ми з обережністю та відданістю творимо не тільки для себе, але й для наступних поколінь", — йдеться у повідомленні.

У Департаменті охорони здоров'я Житомирської ОВА також нагадали, що в умовах воєнного стану лікарі можуть прийняти вагітних без направлення. У тих медзакладах, які мають відповідний договір з Національною службою здоров'я України, вагітні жінки мають можливість спостерігатися безоплатно й отримувати весь перелік необхідних послуг — від розробки індивідуального плану ведення вагітності до необхідних лабораторних аналізів та інструментальних обстежень.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок