Різдвяне печиво для дітей Херсона: українські родини в Німеччині підтримують традиції

Різдвяне печиво для дітей Херсона: українські родини в Німеччині підтримують традиції

Ексклюзивно
Німеччина Херсон діти пряники
Німеччина. Діти печуть різдвяні пряники. Фото надала Марина Колокот

Напередодні Різдвяних свят у німецькому місті Оранієнбург українські родини, які переїхали сюди з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну, провели цікавий захід. Вони пекли печиво і передали подарунки херсонським діткам.

Про це Суспільному розповіла керівниця херсонського дитячого творчого колективу "Янголи добра" Марина Колокот.

"У кожній українській родині напередодні Різдва разом вдома готувалися до свята. Тому на продовження цієї традиції ми зібралися, щоб спекти печиво, поспівати українських пісень. Цього разу зібрали тільки українських мам із дітьми, щоб так цікаво провести час, пригадати наші різдвяні традиції", — говорить Марина Колокот.

Пряники
Різдвяні пряники. Фото надала Марина Колокот

Частину печива забрали по домівках, щоб скуштувати його у родинному колі. А іншу частину залишили, щоб передати у дарунок тим, хто залишається в Херсоні.

"Ми проводимо активну діяльність і залучаємо до неї німецькі родини. Виступи наших "Янголів добра" німці не тільки дивляться із задоволенням, а й беруть участь у них і німецькі дітки. Ми продовжуємо просвітницьку роботу, не зупиняємося ", — говорить керівниця творчого колективу.

Херсон діти пряники
Херсон. Діти з подарунками із Німеччини. Фото надала Марина Колокот

Німецькі родини долучилися до збору подарунків українським дітям, які живуть у Херсоні. Днями ці солодощі та іграшки херсонці вже отримали.

Раніше військовослужбовці та одеські волонтери привітали 40 дітей із передмістя Херсона із днем Святого Миколая. Привезли цукерки та іграшки.

Підписуйтеся на новини Суспільне Херсон у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube.

На початок