Договір з перевізником на маршруті №6 у Рівному, найімовірніше, розірвуть — керівник управління транспорту

Договір з перевізником на маршруті №6 у Рівному, найімовірніше, розірвуть — керівник управління транспорту

Автобус №6 на маршруті у Рівному, 1 грудня 2023 року
Автобус №6 на маршруті, 1 грудня 2023 року. Фото: Суспільне Рівне

Договір з підприємцем, який здійснює перевезення пасажирів великогабаритними автобусами за маршрутом №6 у Рівному, найімовірніше, розірвуть. Підстава — невиконання умов, прописаних в угоді.

Про це Суспільному 18 грудня повідомив начальник управління транспорту Василь Сливка.

Сам процес вирішення проблеми на маршруті, що сполучає мікрорайони Північний з Ювілейним, за словами посадовця — "справа не одного дня". Після розірвання договору мають оголосити та провести новий конкурс, це може зайняти й понад місяць.

18 грудня, за даними Василя Сливки, на маршрут №6 вийшло три великогабаритні автобуси із восьми, тому довелося додатково виводити ще дві маршрутки. Аналогічна ситуація була й минулого тижня.

Конкурс на перевезення великогабаритними автобусами на маршруті №6 виграв місцевий підприємець Андрій Голюх. Суспільному він сказав, що свій коментар надасть пізніше.

За інформацією Василя Сливки, на маршруті №4 їздять десять автобусів. Зараз в управлінні транспорту досліджують графік їхнього руху, аби надалі скоротити інтервали, на які скаржаться пасажири.

Які зміни в транспортній галузі відбулись

З 1 грудня у Рівному запрацювали два нові маршрути — №6 та №4, вони діють замість скасованих №39 та №49. За маршрутом №6, за даними мерії, мали курсувати вісім автобусів, за №4 — 12.

З початку 2024 року оплату проїзду пільгових категорій фінансувати з міського бюджету не будуть, натомість ці витрати візьме на себе перевізник.

З 1 грудня 2022 року у Рівному скасували вісім маршрутів — №30, №34, №41, №42, №51, №58, №65, №67. Це було пов’язано із тим, що частина з них була нерентабельною, а частину продублювали великогабаритними автобусами.

Суспільне Рівне в Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок