У Києві пролунали вибухи. РФ запустила ракети під час оголошення четвертої тривоги за день. У області руйнувань немає

У Києві пролунали вибухи. РФ запустила ракети під час оголошення четвертої тривоги за день. У області руйнувань немає

У Києві пролунали вибухи
. Фото ілюстративне: Сергій Наєв

Вдень 14 грудня у Києві Повітряні сили ЗСУ оголосили ракетну небезпеку по всій Україні. У Києві під час четвертої за день повітряної тривоги пролунали вибухи.

Про це повідомляють кореспонденти Суспільного.

О 15:35 Повітряні сили ЗСУ оголосили ракетну небезпеку по всій Україні. Військові поінформували, що зафіксували зліт МиГ-31К ПКС РФ з аеродрому "Саваслейка".

"Пуски ракет! Напрямок — на Київ!", повідомили Повітряні сили о 15:45.

Невдовзі у Києві пролунали вибухи — працювала ППО.

О 16:15 у Повітряних силах ЗСУ повідомили про відбій повітряної тривоги.

Про руйнування чи людські жертви не повідомляється.

Під прицілом російських ракет була і Київщина. Там теж працювала ППО, розповів очільник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

"Постраждалих немає. Влучань в об’єкти цивільної інфраструктури, падіння уламків від збитих цілей не зафіксовано. Інформація перевіряється", — йдеться у дописі посадовця.

Напередодні вночі 13 грудня РФ завдала масованого ракетного удару по столиці. За попередніми даними поліції, внаслідок падіння уламків у Голосіївському, Дарницькому, Деснянському та Дніпровському районах Києва пошкоджені чотири багатоквартирних і чотири приватних житлових будинки, а також комунальні споруди. Інформації щодо загиблих немає. Понад півсотні людей зазнали травм.

До медзакладу доставили та самостійно звернулись 17 пацієнтів, які постраждали від падіння уламків у Дніпровському районі столиці. В трьох пацієнтів діагностували черепно-мозкові та травми м'яких тканин, обличчя. В решти — травми колото-різані рани від побитого скла чи інших побутових предметів.

Тип ракет, яким РФ атакувала Київ, встановлюватиме судова експертиза. Нині лише відомо, що це була балістика, розповів у коментарі Суспільному розповів речник Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат. За його словами, інтенсивність російських обстрілів по українських селах і містечках з приходом опалювального сезону була прогнозованою. І те, що відбувається нині, українці спостерігали й торік. Про зміну характеру обстрілів РФ — не йдеться. Хіба нині можна очікувати більшої навали "шахедів".

На початок