На Тернопільщині встановили пам’ятний знак бійцю Тарасу Гогусю

На Тернопільщині встановили пам’ятний знак бійцю Тарасу Гогусю

На Тернопільщині встановили пам’ятний знак бійцю Тарасу Гогусю
. Фото: Байковецька громада

На Тернопільщині у селі Гаї-Гречинські відкрили пам’ятний знак старшому сержанту поліції, бійцю добровольчого загону роти "Тернопіль" Тарасу Гогусю. Він загинув 27 квітня 2022 року у Луганській області.

Про це Суспільному розповів начальник відділу промоції і туризму Байковецької сільської ради Михайло Лисевич.

Відкрили стеллу вдова поліцейського Галина та син Віктор. Освятили пам’ятний знак отці Володимир Бельзецький та Василь Мокрицький.

Пам'ятний знак бійцю Тарасу Гогусю
Пам'ятний знак. Фото: Суспільне Тернопіль

"Він був чудовим сином, чуйним та уважним чоловіком та неймовірно люблячим батьком. Хлопці, з якими він служив з 2014 року, телефонують, підтримують, кажуть, що мали за честь служити з Тарасом, що таких людей, як він залишилось мало. Значить Бог забирає кращих. Біль не минає в моєму серці, я вчуся з ним жити. Життя як "до" більше не буде. Залишилося тільки "після". Я щиро вірю, що Тарас став нашим ангелом-хоронителем. Він гордиться своїм сином, але вже з небес", — каже дружина загиблого Галина Гогусь.

Жителі громади
Жителі Байковецької громади. Фото: Байковецька громада

Народився Тарас Гогусь у селі Заздрість на Теребовлянщині. Він — шоста дитина в багатодітній родині. Загальну освіту здобув у місцевій школі, продовжив навчання у Тернопільському вищому професійному училищі сфери послуг та туризму. Після служби в армії, яку проходив на Дніпропетровщині, хлопець вирішив поповнити лави тернопільської міліції. В 1991 році розпочав роботу в патрульно-постовій службі, а згодом зайнявся розшуковою роботою в УМВС в Тернопільській області. У 2002 році Тарас створив власну сім’ю. У 2014 році Тарас Гогусь вперше вирушив в зону АТО.

Пам'ятний знак
Пам'ятний знак поліцейському. Фото: Байковецька громада

На початок