Новою секретаркою Полтавської міської ради стала Катерина Ямщикова: що про це відомо

Новою секретаркою Полтавської міської ради стала Катерина Ямщикова: що про це відомо

Уточнено
Катерину Ямщикову призначили секретаркою Полтавської міської ради 28 липня 2023
. Суспільне Полтава

28 липня у Полтавській міськраді призначили нову секретарку. Нею стала депутатка від "Слуги народу" та військова медикиня Катерина Ямщикова. Про це з місця події повідомила кореспондентка Суспільного.

Як призначили секретаркою Катерину Ямщикову

Катерину Ямщикову призначили на посаду 28 липня під час позачергової сесії, яку ініціювали депутати від фракцій "Рідне місто", "За майбутнє", "Слуга народу", "Партія простих людей Сергія Капліна".

Катерина Ямщикова до голосування у сесійній залі сказала:

"Я вважаю, свій найголовніший статус попри все – це депутатський статус, який надала громада. А секретар, інші призначення – це уже надвідповідальність, яка лягає зверху на плечі. І це не є одноосібна робота. Основна моя роль – щоб ви завжди розуміли, що відбувається у місті, брали в цьому участь, і тільки тоді ми будемо мати монолітність у сесійній залі. Найбільша відповідальність у мене зараз перед моїми побратимами".
Таємне голосування за призначення Катерини Ямщикової на посаду секретаря влаштували 28 липня
Депутати Полтавської міської ради під час таємного голосування 28 липня. Суспільне Полтава

За кандидатуру Ямщикової під час таємного голосування проголосували усі присутні 28 депутатів. Не голосувала сама кандидатка та її чоловік Вадим Ямщиков. Про це оголосив голова лічильної комісії та депутат від "Рідного міста" Едуард Волков.

Були присутні представники фракцій:

  • "За майбутнє",
  • "Слуга народу",
  • "Рідне місто",
  • "Партія простих людей Сергія Капліна",
  • позафракційні депутати, які представляли заборонену партію "ОПЗЖ".

Більшість представників "Європейської солідарності" не з’явилися, також не прийшли представники "Свободи".

Катерина Ямщикова змінила на посаді секретаря Андрія Карпова. Він повідомив, що рішення депутатів про його усунення буде ветувати.

Хто така Катерина Ямщикова

Катерина Ямщикова – це полтавка, їй 32 роки. 2020-го року вона стала депутаткою Полтавської міської ради від партії "Слуга Народу".

Після початку повномасштабної війни вона долучилася до війська, нині – старша медикиня евакуаційного екіпажу та інструкторка з тактичної медицини.

До цього була підприємицею та громадською діячкою, також – директоркою парку "Перемога" у Полтаві, а ще працювала у Полтавському краєзнавчому музеї.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок