Цьогоріч буковинці отримали майже 64 мільйони гривень гранту від "єРобота" на розвиток власного бізнесу

Цьогоріч буковинці отримали майже 64 мільйони гривень гранту від "єРобота" на розвиток власного бізнесу

Цьогоріч буковинці отримали майже 64 мільйони гривень гранту від "єРобота" на розвиток власного бізнесу
. Фото: Марія Ігнатюк/Суспільне Чернівці

Цьогоріч 270 буковинців отримали урядовий грант за програмою "єРобота" на розвиток чи відкриття власного бізнесу. Майже 90% з них – вже мали досвід підприємництва та розширили свою справу. Загалом підприємці отримали майже 64 мільйони гривень.

Про це повідомили на Facebook-сторінці обласного центру зайнятості.

За інформацією центру, найбільше грантів отримали підприємці, які працюють у сфері торгівлі та ремонтів авто – 116 проєктів. Також буковинці подавали заявки на створення закладів харчування, переробну промисловість, охорону здоров'я.

Завдяки створенню та розширенню бізнесу в області з'явиться понад 560 нових робочих місць.

У пресслужбі центру зайнятості повідомили Суспільному, що програму "єРобота" продовжили на наступний рік. Щоб взяти участь у програмі, потрібно подати заявку через портал "Дія" та написати бізнес-план. Якщо заявку погоджують, підприємець може отримати 200 тисяч гривень гранту.

Що відомо про грант "єРобота"

  • З 1 лютого 2023 року розпочалась подача документів на мікрогранти в межах урядової програми єРобота. Можна отримати гроші на старт або розвиток бізнесу від 50 до 250 тис. грн. Прийматимуть документи з 1 по 12 лютого через портал «Дія». Всього у 2023 році передбачено 20 хвиль. Про це повідомили Суспільному в Чернівецькому обласному центрі зайнятості.
  • Уряд запровадив три програми грантового фінансування бізнесу та аграрної сфери в Україні.
  • За перший рік урядової програми "єРобота" у Чернівецькій області понад 700 людей подали заявки на отримання гранту для розвитку бізнесу. Більш як 230 пройшли відбір та отримали гроші. Так змогли купити обладнання, сировину або орендувати приміщення.
  • Також буковинці можуть отримати гроші на розвиток бізнесу за урядовими програмами "Власна справа" та "Грант для ветеранів та їх подружжя".

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

На початок