300 кілокалорій в одному батончику: у Рівному волонтерки-парафіянки виготовляють енергетичні гостинці для ЗСУ

300 кілокалорій в одному батончику: у Рівному волонтерки-парафіянки виготовляють енергетичні гостинці для ЗСУ

Ексклюзивно

У Рівному волонтерки за рік приготували та відправили на фронт 15 тисяч енергетичних батончиків із натуральних інгредієнтів — сухофруктів, меду та горіхів. Збираються щотижня і за день встигають зробити майже 500 смаколиків.

Про це Суспільному розповіла волонтерка Катерина Хома.

Енергетичні батончики для бійців на передову готують парафіянки однієї з християнських церков у Рівному.

"Зараз вони знаходяться там, взимку дуже холодно. І якщо якийсь маленький батончик або грілка допоможуть їм зігрітись — то слава Богу. Вірю, що наша справа недаремна", — зазначила волонтерка Вікторія Велинець.

Рівне волонтерки роблять енергетичні батончики
Фото надала Катерина Хома

Катерина Хома додала, що передати гостинці з Рівного намагаються у найгарячіші точки:

"Ми розраховуємо найбільше на штурмові бригади, де вони не в змозі готувати якусь їжу. А цим батончиком вони можуть підкріпитися".

Про те, чи смакують військовим енергетичні батончики, рівненські волонтерки дізнаються за відгуками з відеоповідомлень. У них бійці дякують за передачі з Рівного:

"Їх дуже зручно брати на виходи. Вони гарно запаковані, не мастяться, не розтікаються. І що найцікавіше, класні продукти у них, які допомагають, надають сили".

Військовий дякує волонтерам за енергетичний батончик
Фото надала Катерина Хома

Ідея готувати батончики для бійців у Катерини Хоми та її сестри виникла рік тому. Влітку 2023-го до них долучилися й інші охочі виготовляти солодощі.

"Там близько п'яти сухофруктів — журавлина, родзинки, курага, фініки, кунжут і також зернята. Батончики дуже енергетичні. Ми ще використовуємо мед, як консервант більше рахується, але він також підсолоджує всі ці інгредієнти", — зазначила Катерина Хома.

Енергетичні батончики для військових
Фото: Суспільне Рівне

Жінка за освітою нутриціологиня — фахівчиня з правильного і збалансованого харчування. За її даними, енергетична цінність в одному батончику — 300 кілокалорій. Також волонтерки підрахували, що за рік роботи відправили 15 тисяч таких перекусів.

Суспільне Рівне в Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок