На благодійному ярмарку в Івано-Франківську збирали гроші на тактичні аптечки

На благодійному ярмарку в Івано-Франківську збирали гроші на тактичні аптечки

2 грудня у середмісті Івано-Франківська розпочався благодійний ярмарок, вторговані гроші з якого витратять на закупівлю тактичних аптечок. Протягом двох днів 20 майстринь продаватимуть свої вироби.

Про це Суспільному розповіла співорганізаторка заходу Катерина Паньків.

Співорганізаторка ярмарку Катерина Паньків
Співорганізаторка благодійного ярмарку Катерина Паньків, Івано-Франківськ, 2 грудня 2023 року. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

"Всі будуть представляти вироби ручної роботи. У нас — і графіка, і мило, і свічки, і прикраси, і новорічний декор. Великий вибір. Кожен зможе обрати те, що йому подобається. Також у межах цього ярмарку будуть проводитися творчі майстер-класи для діток і дорослих", — каже Катерина Паньків.

На благодійному ярмарку збирали гроші на тактичні аптечки
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

За словами голови "Громадської ініціативи Галичини" Лесі Качурової, засоби тактичної медицини потрібні у великій кількості, бо швидко закінчуються. З її слів, зараз найбільша потреба — у турнікетах та бандажах.

Леся Качурова на благодійному ярмарку в Івано-Франківську
Голова "Громадської ініціативи Галичини" Леся Качурова, Івано-Франківськ, 2 грудня 2023 року. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

"Тактична медицина є постійним розхідним матеріалом. Гроші на неї збираються постійно. Вартість аптечки в середньому — 100 євро. Ми не говоримо вже про додаткові матеріали, що даємо лікарям, які працюють чи в батальйонах і ротах, чи парамедикам. Тому можете собі уявити: якщо на одного бійця потрібна одна аптечка за 100 євро, то скільки грошей потрібно для цього", — каже Леся Качурова.

Майстриня з декупажу Наталія Герула вперше бере участь у благодійному ярмарку. Жінка каже: з початком повномасштабного вторгнення закинула творчі заняття. А нещодавно вирішила зробити кілька новорічних прикрас.

Майстриня з декупажу Наталія Герула допомагає збирати гроші на тактичні аптечки
Майстриня з декупажу Наталія Герула, Івано-Франківськ, 2 грудня 2023 року. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

"Я вважаю, що це — дуже корисна справа, бо людей треба бавити й дати їм шанс донатити. Тому що хтось робить це свідомо, а комусь потрібне заохочення — "цукерку" для того, щоб людина згадала, що це важливо", — каже Наталія Герула.

Наталія Філіпська разом зі своєю командою представила іграшки ручної роботи. Частину грошей від продажу на ярмарку вони віддадуть на закупівлю тактичних аптечок, частину — витратять на власні потреби.

Благодійний ярмарок в Івано-Франківську, на якому збирали гроші на тактичні аптечки
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

"Решту грошей ми хочемо скерувати на закупівлю тканини для пошиття адаптивного одягу. У нас зараз якраз триває курс. Ми запросили людей, які б хотіли підсилити швейний волонтерський рух, тому що дуже не вистачає рук. Й адаптивний одяг у шпиталі вкрай необхідний. Величезна кілька поранених приходить, а вдягнути їх нема у що", — говорить Наталія Філіпська.

Наталія Філіпська на благодійному ярмарку в Івано-Франківську, де збирали гроші на тактичні аптечки
На благодійному ярмарку Наталія Філіпська представила іграшки ручної роботи, Івано-Франківськ, 2 грудня 2023 року. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Марина Федорова придбала на ярмарку фіалку. Жінка розповіла, що захоплюється доглядом за квітами. А ще вважає за необхідне донатити на Збройні сили України.

"Ці заходи дуже потрібні, тим більше я читала, що вони ще й допомагають ЗСУ. Може колись і я буду теж допомагати, приносити свої фіалочки", — каже Марина Федорова.

Благодійний ярмарок "Громадська ініціатива Галичини" проводить вдруге. Вперше такий захід волонтери організували восени на свято Покрови.

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

На початок