Робить підривачі для гранат та передає військовим. Історія пенсіонера-волонтера з Рівного

Робить підривачі для гранат та передає військовим. Історія пенсіонера-волонтера з Рівного

Ексклюзивно
Рівнянин Олександр Бондар створює підривачі для гранат
. Фото: Суспільне Рівне

Пенсіонер з Рівного Олександр Бондар на запит військових виготовляє підривачі для гранат, які скидають з дронів на позиції російських військових. Робить це у власній майстерні.

Чоловік вже виготовив більше тисячі підривачів, але військові потребують їх значно більше, розповів волонтер Суспільному.

Зі слів 59-річного чоловіка, цим він займається майже два місяці, раніше ремонтував автомобілі. Олександр Бондар розповів, коли пішов на пенсію, вирішив займатися токарством та почав волонтерити:

"Кожен повинен чимось займатися в такий час. Я шукав в інтернеті сайти, шукав чати, де займаються, і познайомився з людьми. Вони на мене вийшли і дали креслення. Спитали чи можна зробити — я погодився ".

Волонтер з Рівного створює підривачі для гранат, які передає захисникам
Фото: Суспільне Рівне

Вага одного такого виробу — 40 грамів. Чоловік зазначив, що матеріал купують за власні гроші, а також допомагають люди. З його слів, аби долучити до благодійності якомога більше людей, вирішив розповсюджувати інформацію про свою волонтерську діяльність у соцмережах.

Нині хоче купити новий станок, щоб швидше виконувати роботу. Зараз чоловік проводить у майстерні щодня по 12 годин.

"Близько 10-15 хвилин на моєму станку, то в залежності який станок. Якщо ж це станок ЧПК, то тисячу штук за дві зміни можна зробити", — розповів волонтер.

Волонтер з Рівного створює підривачі для гранат, які передає захисникам
Фото: Суспільне Рівне

Зі слів чоловіка, готові вироби він відправляє безплатно військовослужбовцю Збройних сил України, з яким сконтактував у соцмережах. Останній на умовах анонімності розповів Суспільному, що він разом з іншими військовими доукомплектовують металеві предмети боєприпасами, потому все це передають на фронт.

Як зазначив Олександр Бондар, за два місяці він вислав тисячу штук таких підривачів.

Суспільне Рівне в Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

Авторка: Ольга Данилишина

На початок