У Красноградському районі затримали чоловіка, який облив бензином і намагався підпалити п'ятьох дітей — поліція

У Красноградському районі затримали чоловіка, який облив бензином і намагався підпалити п'ятьох дітей — поліція

Доповнено
підпалив дітей харківщина
Магазин, у якому 40-річний житель Станичного намагався підпалити пʼятьох дітей, листопад 2023 року. Фото: Поліція Харківщини

У селі Станичному на Красноградщині затримали чоловіка. За версією слідства, о 16:30 28 листопада він облив бензином та намагався підпалити п'ятьох неповнолітніх. Поліція готується оголосити йому підозру в замаху на вбивство.

Потерпілі не травмувалися, розповів Суспільне Харків начальник слідчого управління облуправління поліції Сергій Болвінов.

"На щастя, діти не травмовані. Попередньо, немає тілесних ушкоджень. Але ми відвезли їх до лікарні, щоб оглянули", — розказав Болвінов.

Після огляду медиками дітей відпустили додому, повідомила Суспільне Харків речниця керівника ОВА Олена Шаповал.

"Жодних травм, опіків у дітей не зафіксовано. Всіх відпустили додому. Серед потерпілих — дівчата 11, 12, 13, 17 років, і хлопець 13 років", — розказала речниця.

За словами Болвінова, нападник був нетверезезим.

"Четверо дівчат та хлопець сиділи за столиком, коли до них підійшов місцевий безробітний, який зловживає спиртним. Причини, з яких він напав на дітей, невідомі — рідину він вилив за секунду, одразу підпалив і вже за мить вся компанія підлітків опинилася у вогні. Наймолодшій потерпілій одинадцять років, найстаршій — сімнадцять", — написав начальник управління в дописі на Facebook.

40-річному жителю Станичного готуються оголосити підозру в замаху на вбивство двох і більше людей, в тому числі — неповнолітніх та у спосіб, який є небезпечним для життя багатьох, а також узяти його під варту, повідомила пресслужба поліції Харківщини.

"Якби бензин спалахнув на куртках, а на щастя він не спалахнув, але куртки були облиті, там було б і життя, і здоров’я під загрозою", — сказав Болвінов.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок