"Батальйон невтомних павучих". Приблизно 600 маскувальних сіток передали ЗСУ волонтерки з Рогатина, що на Франківщині

"Батальйон невтомних павучих". Приблизно 600 маскувальних сіток передали ЗСУ волонтерки з Рогатина, що на Франківщині

Волонтерки з Рогатина на Франківщині плетуть маскувальні сітки для військових
Приблизно 600 маскувальних сіток передали бійцям на фронт волонтерки з Рогатина на Франківщині. Фото: Facebook/Рогатинська міська рада

Приблизно 600 маскувальних сіток від початку повномасштабної війни сплели для бійців на фронт волонтерки Рогатинського центру дитячої та юнацької творчості, що на Івано-Франківщині. Свій волонтерський підрозділ жінки називають "батальйоном невтомних павучих".

Про це пишуть на Facebook-сторінці Рогатинської міської ради.

"Спостерігаючи за їхньою роботою, розумієш — ця назва дуже влучна. Бо майже за годину звичайна сітка та клаптики тканини у жіночих руках стають справжнісінькою "павутиною захисту" для сотень українських воїнів", — йдеться у дописі.

Маскувальні сітки жінки плетуть і в будні, і у свята зі смужок тканин різних кольорів. Навесні й влітку — із зеленої, восени — з жовтої, а взимку — з білої. Відправляють їх туди, де є потреба.

"Творіння волонтерок допомогли воїнам ЗСУ "заховати" від військових РФ понад пів тисячі військових об’єктів: техніку, бліндажі, окопи, але, найголовніше, — життя тих, хто бореться за мир в Україні", — пишуть на сторінці міськради.

Від травня 2022 року волонтерки виготовили 381 сітку різних розмірів, а загалом від початку великої війни — приблизно 600 сіток для військовослужбовців.

За свою працю жінки отримали чергові подяки від двох військових частин, а також підписаний воїнами прапор.

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

На початок