Майже 20 українських водіїв, які застрягли на кордоні через страйк польських перевізників, просять про евакуацію

Майже 20 українських водіїв, які застрягли на кордоні через страйк польських перевізників, просять про евакуацію

Українські водії у пункті пропуску Ягодин - Дорогуськ, страйк польських перевізників
Українські водії, які очікують перетину кордону у пункті пропуску "Ягодин — Дорогуськ", 25 листопада 2023. Фото: Суспільне Луцьк

Станом на 25 листопада майже 20 українських водіїв, які через страйк польських перевізників застрягли у чергах на чотирьох пунктах пропуску, подали заявки на евакуацію.

Про це під час гуманітарного візиту до українських водіїв у пункті пропуску "Ягодин — Дорогуськ" повідомив заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач.

"Ці водії написали нам, що мають бажання поїхати в Україну на певний період часу. Ми зобов'язуємося забрати їх і привезти, перетнути кордон в обидва напрямки. Найважливіше зараз зберегти здоров'я наших водіїв, вже маємо дві смерті у черзі", — розповів заступник міністра інфраструктури.

Зі слів Сергія Деркача, наразі у черзі в пункті пропуску "Ягодин — Дорогуськ" перетину кордону очікують понад тисяча вантажівок. Представники Штабу допомоги українським водіям привезли їжу та воду.

Майже 20 українських водіїв, які застрягли на кордоні через страйк польських перевізників, просять про евакуацію
Українські водії, які застрягли на кордоні, у черзі за їжею та водою від Штабу допомоги, 25 листопада 2023. Суспільне Луцьк

Як повідомила кореспондентка Суспільного, під час візиту на пункт пропуску заступник міністра інфраструктури майже годину спілкувався з групою польських перевізників, які блокують кордон.

Зі слів Деркача, розмова результатів не дала, і протестувальники повідомили, що страйк триватиме до 3 січня 2024 року.

Майже 20 українських водіїв, які застрягли на кордоні через страйк польських перевізників, просять про евакуацію
Сергій Деркач (зліва) спілкується із польськими перевізниками, які блокують кордон, 25 листопада 2023. Фото: Суспільне Луцьк

Заступник міністра інфраструктури зазначив, що протестувальники не пропускають у достатній кількості гумвантажі, застрягають і вантажівки з пальним. Такі факти, каже він, фіксують та передають у польське міністерство інфраструктури.

"Якщо у протестувальників було бажання створити в Україні енергетичну і гуманітарну кризу, то їм це починає вдаватися", — додав посадовець.

Що відомо про страйк польських перевізників

6 листопада близько 14:00 за українським часом польські перевізники почали блокувати рух вантажівок у пунктах пропуску "Краківець — Корчова", "Ягодин — Дорогуськ" та "Рава-Руська — Гребенне".

Учасник страйку Томаш Борковський розповів, що до блокади долучились представники транспортних компаній. Вони вимагають, аби повернули дозволи на комерційні перевезення для України.

Протестувальники заявили, що не будуть блокувати рух для автобусів, легкових авто, а також вантажівок, які перевозять гуманітарну допомогу Україні, або тварин чи швидкопсувні вантажі. Однак 20 листопада повідомлялося, що поляки попри свої обіцянки не пропускають в Україну гуманітарну допомогу та цистерни з паливом.

Асоціація "Укравтопром" із посиланням на Міжнародну транспортну асоціацію України зазначила, що причина страйків — надмірна конкуренція після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС.

Голова "Укртрансбезпеки" Євген Зборовський розповідав, що вимови страйкарів — створити окрему чергу для машин під номерами ЄС та обмежити кількість дозволів на вантажні перевезення до 180 тисяч із кожної сторони, як було до повномасштабної війни.

Станом на 22 листопада збитки України через блокаду вже становили 400 млн євро.

Вранці 23 листопада польські страйкарі розпочали блокаду четвертого пункту пропуску — "Медика", який суміжний з українським ПП "Шегині". Рух вантажного транспорту ускладнений.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок