На Франківщині бійці організації "Тризуб" імені Степана Бандери провели одноденний вишкільний табір для молоді. Репортаж

На Франківщині бійці організації "Тризуб" імені Степана Бандери провели одноденний вишкільний табір для молоді. Репортаж

У Калуському районі, що на Івано-Франківщині, бійці всеукраїнської організації "Тризуб" імені Степана Бандери провели одноденний вишкільний табір для молоді. У ньому взяли участь приблизно 30 людей. Упродовж семи годин інструктори навчали учасників основ військової медицини, тактики, поводження зі зброєю та мінно-вибухової справи.

Як проходило навчання — читайте у матеріалі Суспільного.

Військово-патріотичний вишкіл розпочався із шикування і виконання гімну України. Опісля для учасників провели інструктаж із техніки безпеки та поділили на групи.

Вишкіл розпочався із шикування
Військово-патріотичний вишкіл розпочався із шикування, 25 листопада, Калуський район. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

"Знання, які отримують на цих вишкільних таборах, дають людям можливість більш спокійно аналізувати ситуацію, оцінювати ризики й робити все для того, щоб убезпечити себе, свою сім’ю, друзів і навколишніх від якихось небезпечних ризиків", — розповідає головний командир організації Олег Микитюк.

Головний командир ВО "Тризуб" Олег Микитюк
Головний командир всеукраїнської організації "Тризуб" Олег Микитюк. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Крім того, каже Олег Микитюк, завданням вишколу є виховання ідейної та національно свідомої молоді. Також на таких тренуваннях можуть вдосконалити навички й ті, хто планує долучитися до лав Сил оборони або вже захищає державу.

"Коли людина приходить уже з певним, хоча б мінімальним багажем знань, вона може набагато ефективніше себе проявити в тому чи іншому підрозділі. Практика нашої організації показує, що хлопці мобілізовуються здебільшого в елітні підрозділи Сил оборони", — говорить Олег Микитюк.

Заняття з тактики та правил поведінки зі зброєю
Інструктори навчали учасників поводження зі зброєю, 25 листопада, Калуський район. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Першим для учасників інструктори провели заняття з тактики та правил поведінки зі зброєю.

18-річна Софія Довганюк
Учасниця вишколу Софія Довганюк. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

18-річна Софія Довганюк розповідає, що у вишколі від "Тризуба" бере участь уп’яте. Дівчина каже, що своє майбутнє пов'яже з військовою справою і вступатиме в Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

"Я все своє життя хочу віддати військовій справі. Для мене дуже важливий цей досвід, і ці люди. Атмосфера — дуже хороша. Мабуть, найкраще — це медицина, от медицину я "з нуля" підтягнула. Також — тактика ведення бою і, в принципі, тактико-технічні характеристики різних видів зброї. Мінно-вибухова справа мені дуже сподобалася. Я навіть замислилася щодо саперства", — розповідає Софія Довганюк.

Вишкіл з тактичної медицини
Інструктори провели вишкіл з тактичної медицини, 25 листопада, Калуський район. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Після занять із тактики одночасно для різних груп розпочалися вишколи з тактичної медицини, мінно-вибухової справи та страйкболу.

19-річний Володимир Чопик
Учасник вишколу Володимир Чопик. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

19-річний Володимир Чопик розповідає, що прийшов на вишкіл утретє. Хлопець каже, що завдяки двом попереднім здобув багато корисних знань.

"Я думаю, що зараз такі заходи необхідно проводити, бо в нас — дуже багато молоді, яка забуває про те, що в країні — війна, забуває про націоналістичні цінності, ідеї. І потрібно завжди себе тримати в тонусі, бо ми не знаємо, що нас чекає за рік, за два. Можливо, ми всі підемо воювати, і треба бути готовим до цього і морально, і фізично, і духовно", — каже Володимир Чопик.

Одноденний вишкільний табір
Участь у вишколі взяли приблизно 30 людей. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Зі слів головного командира організації "Тризуб" Олега Микитюка, такі вишколи організація проводить 30 років поспіль і продовжуватиме надалі.

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

На початок