Ландшафтний дизайн з небезпекою: на Житомирщині чоловік намагався вивезти із зони відчуження майже 3 тонни кори дерев

Ландшафтний дизайн з небезпекою: на Житомирщині чоловік намагався вивезти із зони відчуження майже 3 тонни кори дерев

Оновлено
Чорнобильська зона відчуження, кора, деревина, прикордонники
На Житомирщині чоловік намагався вивезти з Чорнобильської зони відчуження майже 3 тонни кори дерев. Фото: Державна прикордонна служба України/Facebook

На Житомирщині, в межах території безумовного (обов'язкового) відселення, прикордонники зупинили вантажівку, в якій було три тонни кори дерев з Чорнобильської зони відчуження без належних документів та дозиметричного контролю.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України на своїй сторінці у мережі Facebook.

"Три тонни кори дерев з Чорнобильської АЕС без належних документів та дозиметричного контролю виявили прикордонники під час перевірки та зовнішнього огляду в вантажівці, що прямувала до Києва. Такий багаж намагався вивезти чоловік із зони відчуження на Житомирщині. Він пояснив, що везе небезпечний декоративний елемент ландшафтного дизайну до столиці з метою збуту", — йдеться у повідомленні.

Ландшафтний дизайн з небезпекою: на Житомирщині чоловік намагався вивезти із зони відчуження майже 3 тонни кори дерев
Фото: Державна прикордонна служба України/Facebook

Для прийняття правового рішення прикордонники викликали колег з Національної поліції України та направили повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого статтею 267-1 "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки"Кримінального кодексу України.

Оновлено на 18:00

Речниця Головного управління Нацполіції у Житомирській області Вікторія Дубовик розповіла Суспільному, що 21 листопада до поліції надійшло повідомлення від прикордонників, які виявили такий вантаж в автомобілі "Ford-Transit".

"Транспортний засіб, за кермом якого перебував 53-річний житель Народицької громади, зупинили в зоні безумовного відселення для перевірки. Будь-яких документів, що підтверджували б легальність походження та перевезення лісопродукції, у нього не було", — повідомила Вікторія Дубовик.

На місце події прибула слідчо-оперативна група відділу поліції №1 (місто Овруч) Коростенського райуправління.

Поліцейські попередньо встановили, що соснову кору чоловік назбирав у зоні радіоактивного забруднення та перевозив до столиці, аби продати для використання у ландшафтному дизайні.

"Правоохоронці вилучили небезпечний вантаж разом із автомобілем. Наразі слідчі проводять досудове розслідування за частиною 2 статті 15 "Замах на кримінальне правопорушення"Кримінального кодексу України та частиною 3 статті 267-1 "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки" Кримінального кодексу України", — розповіла речниця поліції.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок