"На позиції відчуваєш захоплення боєм": історія військового з позивним Редбул

"На позиції відчуваєш захоплення боєм": історія військового з позивним Редбул

Боєць з позивним Редбул воює майже два роки. Спочатку захищав Україну в лавах ЗСУ, згодом разом з товаришем вступив до "Азову".

Чоловік розповів Суспільному, що до повномасштабного вторгнення працював будівельником.

Редбул, боєць полку "Азов"
Редбул, боєць "Азову".

"Коли почалася повномасштабна війна, залишив роботу і пішов на фронт. Це обов’язок кожного чоловіка — захищати свою Батьківщину".

Редбул каже, опанувати військову справу було неважко, оскільки раніше проходив строкову службу в армії.

Редбул, боєць "Азову" під час кількаденної відпустки в Тернополі
Редбул, боєць "Азову" під час кількаденної відпустки. Суспільне Тернопіль

"Служба в армії допомогла тим, що я попередньо вже знав, що таке зброя, як до неї підійти і як нею користуватися. В армії отримав мінімальну підготовку і знання".

За час повномасштабного вторгнення боєць воював на різних напрямках. Коли є можливість, знімає відео. Говорить, що колись ці кадри увійдуть в історію.

Редбул з побратимами на фронті
Редбул з побратимами. Фото з особистого архіву Редбула

"Коли виходиш на позиції, відчуваєш адреналін, захоплення боєм, емоції йдуть через верх. Страх? Страх є завжди. Хто не боїться, той довго не живе. Бояться всі і боятися — це нормально".

Додому боєць приїжджав на кілька днів. Побачивши цивільне життя, відчув, що суспільство все менше зацікавлене допомагати військовим.

"Більшість каже, що втомилася від війни. Чую навіть, що "це не наша війна". Дуже зменшилася підтримка військових. Ми також втомлюємося. Усі будемо втомлені до того моменту, доки разом не зберемося і не почнемо робити одну справу. Важко воювати в той час, коли інші вдома займаються своїми справами. В нас є одна проблема і нам потрібно її разом вирішити".

Азовець з позивним Редбул у Тернополі
Військовий з позивним Редбул у Тернополі. Суспільне Тернопіль

Редбул підтримує людей, які виходять на акції з вимогою виділяти з бюджетів більше грошей на забезпечення армії.

"У росіян дрони закупляють на державному рівні. В нас їх в основному закупляють волонтери. За гроші, які виділяють на бруківку в містах, ліпше замовити екіпірування чи дрони — Mavic або FPV, які зараз на фронті роблять основну роботу".

Редбул з товаришами на бойовій позиції
На бойовій позиції. Фото з особистого архіву Редбула

"Більшість побратимів і товаришів скажуть, що найважче — це втрачати знайомих, друзів, з якими побраталися під час цієї війни. Накопичується злість, ненависть до окупантів, хочеться подвійно їм відімстити за те, що вони зробили з товаришем чи другом".

Редбул у відпустці на Тернопільщині
Відпустка на Тернопільщині. Суспільне Тернопіль

Боєць звернувся до тих, хто ще не став на захист Батьківщини:

"Тим, хто ще не долучився, я б порадив зібрати своє "нічого", скласти сумку та їхати до нас. Це все одно чекає усіх. Чим швидше зберемося, тим швидше закінчимо війну".

Боєць Редбул з полку "Азов"
Редбул з полку "Азов". Суспільне Тернопіль

На початок