Вчитимуть бути мамами: у Рівному відкрили простір “Save a Life International”

Вчитимуть бути мамами: у Рівному відкрили простір “Save a Life International”

У Рівному відкрили простір громадської організації “Save a Life International”, там навчатимуть жінок як стати щасливою мамою та як загалом підготуватись до вагітності. Центр утримують українські та американські донори.

Як розповіла Суспільному засновниця організація Надія Гординська, це десятий подібний простір в Україні, де працюють їхні волонтери, ще два діють за кордоном.

Надія Гординська понад 11 років тому втратила дитину. Тоді у неї виникла ідея створити простір для жінок, які опинилися у схожій ситуації.

"Коли я поїхала в Америку, ми з чоловіком втратили дитинку. На 18-му тижні вагітності наш хлопчик народився живим, і він жив дуже коротко. Він тільки одну годинку жив", — розповіла засновниця ГО "Save a Life International".

Надія Гординська
Надія Гординська. Фото: Суспільне Рівне

15 листопада простір для психологічної, матеріальної, гуманітарної допомоги вагітним, породіллям та жінкам, які мають дітей віком до п'яти років, відкрили у Рівному.

У центрі, каже, волонтери займаються наданням допомоги жінкам, які через певні обставини не готові до вагітності і народження дитини. Такі заклади працюють у десяти регіонах України, ще два в США та Польщі.

"В нас народилося більше 900 діточок вже, і більше 2 000 жінок отримали матеріальну та психологічну допомогу", — сказала Надія Гординська.

Відкриття центру для жінок у Рівному
Фото: Суспільне Рівне

Еліна Бринза із Запоріжжя мала складну вагітність. Каже, після народження її син не міг самостійно дихати. Нині жінка займається, зокрема, тим, що допомагає іншим підготуватися до материнства.

"Для того, щоб мама познайомилась зі своїм тілом, як бути мамою для новонародженої дитинки. Ми допомагаємо отримати знання, як за собою доглядати. Далі в нас вже третій курс розроблений про те, як виховувати дитинку, про те, як взагалі бути щасливою мамою, як встигати багато і не втомлюватися", — сказала викладачка

Life Center у Рівному, зі слів Надії Гординської, відкрили за гроші благодійників.

"Це громадська організація, і всі наші директори закликають жертвувати місцевих людей. Тобто ця організація існує на українських та американських донорах. Немає якогось одного донора, який фінансує. Ця організація — це практично зусилля наших людей".

Зі слів, Надії Гординської, за допомогою можна звернутися анонімно. У Рівному центр розташований на Соломії Крушельницької, 75.

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

Авторка: Ольга Данилишина

На початок