У Новгородці на Кіровоградщині запрацювали біологічні очисні споруди

У Новгородці на Кіровоградщині запрацювали біологічні очисні споруди

У Новгородці на Кіровоградщині запрацювали біологічні очисні споруди
. Суспільне: Кропивницький

У селищі Новгородка Кіровоградської області запрацювали біологічні споруди. Про це Суспільному розповів селищний голова Олександр Сириця. Їхня вартість – понад 14 мільйонів гривень.

Очисні споруди повністю автономні. Їх обслуговує одна людина – розповів керівник будівельного підприємства, яке монтувало і встановлювало обладнання, Олександр Сипливець: "Продуктивність – 150 кубічних метрів на добу. Очистка біологічна. Не застосовується жодного реагенту, який в подальшому потребує доочистки".

З очисних споруд вода потрапляє у річку Кам’янка. До неї 2 кілометри.

За словами Олександра Сириці, попередні очисні споруди пропрацювали 20 років: "Тепер очищені стічні води не мають запаху. Населення задоволене, тому що це наша екологія, наша природа".

Місцевий еколог Віктор Михайлов розповів, що останні 20 років отримували скарги від людей про забруднення річки: "Я складав протоколи, виносили постанови, рахували збитки від забруднення річки очисними спорудами, які фактично не працювали. Тепер селище має сучасні, очисні споруди, які відповідають усім вимогам та стандартам".

Завдяки очищеній і збагаченій мікроорганізмами воді еколог розраховує на підвищення її рівня у річці Кам’янка.

Читайте також

На початок