"Було відчуття плеча побратима": бійці з Волині розповіли, як втримали позиції під час масованого штурму

"Було відчуття плеча побратима": бійці з Волині розповіли, як втримали позиції під час масованого штурму

Командири відділень 100 бригади ТРО Волині Микола  "Шарпей" і Юрій "Якут"
Командири відділень 100 бригади ТРО Волині Юрій і Микола. Фото: 100 Бригада Тероборони Волині

Підрозділи 100-ї бригади тероборони Волині дев'ятий місяць виконують бойові завдання на сході України. За цей час, кажуть військові, не втратили жодної позиції.

У бригаді розповіли про наслідки одного з масованих штурмів російських військ на позиції волинян і те, як його вдалося відбити.

Як відбувався штурм на позиції ТРО

Спершу, пригадують тероборонівці, армійці РФ провели артпідготовку і великими силами почали наступати на позиції бійців третьої стрілецької роти Володимирського батальйону Волинської бригади тероборони.

На підмогу військовим, які були на бойовому чергуванні, висунулися два командири відділень — Микола на псевдо "Шарпей" та Юрій на псевдо "Якут".

Разом з побратимами їм вдалося відбити штурм. "Було відчуття плеча побратима – а це на війні головне, – каже Микола, – Дружно взялися до бою, знали що робити – де стояти, куди стріляти". Військовий також розповів, що його 22-річний син Тарас нині служить у складі 14 окремої механізованої бригади.

Ще оди командир, Юрій каже: втримати позицію допомогла підтримка аеророзвідників і мінометників. "Також суттєво допомогли підрозділи сусіднього Ковельського батальйону – влучними ударами по ворожій штурмовій групі", — додав військовий.

Наслідки штурму і втрати

Відбити масований штурм вдалося дорогою ціною, кажуть командири – загинули двоє їх побратимів: солдат Іван Вознюк на псевдо "Турист" і старший солдат Андрій Вовк на псевдо "Пуля".

"Навколишній ліс внаслідок артобстрілу перетворився на рештки лісу, прямі влучання добряче потрощили товстелезні колоди перекриттів, – кажуть тероборонівці.

Командири Микола та Юрій наполягли, щоб у бригаді оприлюднили імена усіх бійців, які брали участь у відбитті штурму: Богдан "Богуш", Андрій "Остап", Микола "Веремій", Олег "Дуб", Сергій "Скрипка", Олександр "Лесик", Андрій "Ковель", Іван "Док". Як додали військові, більшість із перелічених бійців зазнали поранень.

Що відомо про 100-ту бригаду ТРО Волині

Волинські тероборонівці з березня 2023-го виконують бойові завдання на сході України. Бійці тримали оборону на Бахмутському, Лиманському та Куп’янському напрямках.

З весни військові бригади неодноразово звітували про успіхи на передовій і знищення російського озброєння, техніки і особового складу.

В червні бригада відзначила на передовій п'яту річницю від дня створення.

28 липня 2023 року 100 бригада перша з понад 30 бригад тероборони отримала почесну відзнаку до бойового прапора "За мужність та відвагу".

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок