За 100 днів під Бахмутом бойовий медик з Волині евакуював майже 200 поранених бійців

За 100 днів під Бахмутом бойовий медик з Волині евакуював майже 200 поранених бійців

Бойовий медик "Умка" з 100 бригади ТРО Волині
Бойовий медик роти 100-ї бригади ТРО Волині Сергій. Фото: 100 Бригада Тероборони Волині

За 100 днів участі у боях під Бахмутом на Донеччині бойовий медик роти 100-ї бригади тероборони Волині Сергій на псевдо "Умка" евакуював майже 200 поранених бійців.

Історію бойового медика та особливості роботи парамедиків розповіли на сторінці бригади у Facebook.

За освітою, — каже Сергій, — він економіст, але працюючи на виробництві в Польщі здобув навички парамедицини: "Ніхто не хотів зголошуватися на навчання. А я пішов — було цікаво. Закінчив курс парамедицини, отримав сертифікат".

Зі слів лучанина, тоді і не здогадувався, що здобуті знання доведеться застосовувати на передовій. На війну чоловік прийшов добровольцем. Повернувся в Україну з Польщі на другий день повномасштабної війни.

У квітні 2023-го Сергій разом із бригадою вирушив на Донеччину. На передовій відповідав за евакуацію поранених. Його завданням було забрати пораненого з точки передачі і доправити на стабілізаційний пункт, проводячи в дорозі необхідні маніпуляції.

Найважче, говорить бойовий медик, було в перші дні: "Коли передають, що в тебе одночасно п’ять поранених, перша реакція — трусяться руки, а в голові починають роїтися хаотичні думки. Але коли ти вже бачиш людину перед собою — тремор зникає. Починаєш думати головою і робити те, що мусиш робити".

На передовій Сергію доводилося рятувати не лише побратимів, але й поранених з інших бригад і батальйонів.

"Там працює одне правило: тебе попросили про допомогу — ти її надаєш", — каже бойовий медик роти.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок