У Чернівецькій області жителі села Малий Кучурів проголосували за перехід до ПЦУ

У Чернівецькій області жителі села Малий Кучурів проголосували за перехід до ПЦУ

У Чернівецькій області жителі села Малий Кучурів проголосували за перехід до ПЦУ
. Фото: Віталій Мензак

У Чернівецькій області жителі села Малий Кучурів Заставнівської громади проголосували за перехід від УПЦ МП до ПЦУ. 11 листопада на збори прийшли 103 жителі цього села. Голосів "за" нарахували 101. Двоє людей утрималося.

Про це у коментарі Суспільному сказала голова заставнівського осередку “Просвіти” Світлана Масловська.

Через повітряну тривогу збори проводились в укритті. Відповідно до картки Заставнівської громади, усього в селі зареєстровано 1280 жителі.

Результати голосування разом з підписами жителів мають передати до обласної військової адміністрації, надалі громаду мають зареєструвати – тоді проведуть перше богослужіння.

На сторінці Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ у фейсбуці заявили, що, на їхню думку участь у голосуванні брала не релігійна громада, а жителі села. Щоб здійснювати богослужіння вони мають зареєструвати нову релігійну громаду та побудувати свій храм для молитви.

Наразі на сайті YouControl релігійна громада парафії на честь святителя Николая села Малий кучурів Заставнівського району зареєстрована у складі Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ.

Як релігійній громаді змінити підлеглість

  • Парафія має провести загальні збори. Рішення про перехід мають ухвалити не менш як дві третини від кількості членів релігійної громади.
  • Рішення мають засвідчити підписами.
  • Аби зареєструвати релігійну громаду, її члени повинні подати статут нової громади, копію рішення про її утворення, протокол загальних зборів з підписами. Також надати список не менше десяти засновників релігійної громади.
  • Має бути документ з правом власності чи користування приміщенням або письмова згода його власника, що він дозволяє громаді користуватися приміщенням.
  • Ці документи передають до місцевої адміністрації із заявою на ім'я голови ОВА.
  • Після переходу громади не втрачають прав на майно та культову споруду.
  • Частина громади, що виступила проти переходу, може зареєструвати власний статут та укласти договір про порядок користування культовою спорудою.

На початок