Стало відомо, хто висуватиметься у мери Харкова від партії "Голос"

Стало відомо, хто висуватиметься у мери Харкова від партії "Голос"

Стало відомо, хто висуватиметься у мери Харкова від партії "Голос"
.

Очільниця харківського осередку партії "Голос" Олександра Нарижна заявила, що висуватиме свою кандидатуру на виборах Харківського міського голови.

Цю інформацію вона підтвердила Суспільному.

"Потрібне повне перезавантаження міста. А перш за все – усунення від влади кримінальних та чиновницьких кланів, що тягнуть наш Харків до дна. Я йду в політику з чистим серцем, чітким баченням та новим порядком денним для Харкова", — йдеться у дописі на сторінці міського осередку партії "Голос".

Загальні відомості. Народилася у Харкові, 35 років.

Олександра Нарижна — архітекторка, урбаністка, перша проректорка приватного вишу "Харківська школа архітектури", голова ГО "Міські реформи".

Має вищу архітектурну освіту рівня магістра (закінчила Харківський національний університет будівництва та архітектури).

Фізична особа-підприємець. З 2004 року працювала архітектором у приватних та державних архітектурних фірмах: ТОВ "ДП "Укрбудпроект", ТОВ "Констракшн Груп Інтернешнл" та ТОВ "Будівельно-монтажний поїзд №803", а також викладала у ХНУБА.

"З 2014 року до сьогодні займаюсь громадською діяльністю, ініціювала заснування та стала головою громадської організації "Міські реформи". Серед проєктів, в яких брала участь: Kharkiv Bike Reform, проєкт "Разом парк", адвокаційна кампанія #Свободу площі Свободи, стратегія розвитку кластеру сіл Введенської сільської ради в Харківській області, серія проєктів з Street Culture. Також представляла Харків в проєкті GIZ Ukrainian-German City Network", — написала Олександра у своїй біографії.

Політична діяльність. Олександра Нарижна балотуватиметься від партії "Голос". Досі членкинею політпартій не була.

Інформацію про майно та політичні погляди кандидатки Суспільне очікує отримати від Олександри Нарижної незабаром.

Інше. У 2000 році виконала норматив та отримала звання Майстра спорту з художньої гімнастики.

Що відомо

  • Нарижна стала восьмою, хто оголосив, що висуватиметься на посаду міського голови Харкова. Про намір балотуватися раніше заявили чинний мер Геннадій Кернес, депутат Олександр Фельдман, чинний голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер, голова партії "Демократична сокира" Микита Соловйов, депутат міськради Ігор Черняк, очільник осередку партії "Європейська солідарність" у Харкові Олег Абрамичев та адвокат, член партії ВО "Свобода" Андрій Коломійцев. Пізніше Коломійцев повідомив, що не братиме участь у виборах через стан здоров’я.
  • Місцеві вибори призначені на 25 жовтня 2020 року. Одночасно на всій території країни виборці обиратимуть представників місцевих органів влади та міських голів. У липні 2019-го Верховна Рада підтримала новий виборчий кодекс, тому вибори на місцях відбуватимуться за новою системою.
На початок