"В країні війна, а вони просто викидають на смітник". На Криворіжжі місцеві жителі виявили звалище хліба

"В країні війна, а вони просто викидають на смітник". На Криворіжжі місцеві жителі виявили звалище хліба

У селищі Рудничне на Криворіжжі місцеві жителі виявили звалище хлібо-булочних виробів. Мешканка населеного пункту Вікторія каже: хліб викидають протягом місяця. Деякі вироби з пліснявою, а в деяких навіть не закінчився термін придатності.

За словами Вікторії, протягом місяця хліб на звалище привозили вантажівкою декілька разів.

"Місяць як возять сюди, хто возить, що возить — не в курсі, але знаємо, що завжди є нових хліб, завоз. Люди приходили і брали кому, що треба. Це не нормально, тому що в країні війна, а вони просто викидають на смітник", – каже місцева жителька.

Місцева жителька Зоя розповідає, на звалище почали приходити багато безпритульних собак, а також через цвітіння хліба, тут неприємно пахло.

"Вони повикидали усе, не можна було, людей багато нужденних. Хіба не можна було запропонувати людям, щоб розібрали. Не можна так з хлібом поводитись", – говорить Зоя.

"В країні війна, а вони просто викидають на смітник". На Криворіжжі місцеві жителі виявили звалище хліба
Хліб, викинутий на смітник. Фото: Суспільне Дніпро

Замість того, щоб викидати хліб, каже місцева жителька Алла, його можна було б віддати українським військовим, або ж пенсіонерам.

"На цей хліб можна було б знизити ціни і віддати бабулькам, які не можуть купити собі за 23 гривні хлібину. Або ЗСУ хлопцям, які там давляться тим печивом на три людини, це я точно знаю", – сказала вона.

Директор місцевого хлібозаводу розповідає: на звалищі їхні вироби. Але як хліб потрапив на смітник — не знає.

"Ми таким не займаємось. Єдине, що ми деяку продукцію, яка була повернута, ми безкоштовно роздавали, то, можливо, хтось забрав більше, ніж потрібно і її викинув, я не знаю", – каже директор "Криворізького хлібозаводу №1" Андрій Булавінов.

Звалище комунальники прибрали. За словами речниці поліції Ангеліни Крадожон, правоохоронці шукають винних.

"За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 239Забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими мате­ріалами, шкідливими для життя, здоров’я людей або довкілля, внаслідок пору­шення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи довкілля. Кримінального кодексу України. Наразі триває перевірка, всі обставини зʼясовують правоохоронці", – сказала Ангеліна Крадожон.

Речниця поліції каже: за правопорушення загрожує штраф більш ніж три тисячі гривень або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися діяльністю на строк до трьох років.

На початок