Керівнику "Львівводоканалу" оголосили догану через тендер на понад 56 мільйонів

Керівнику "Львівводоканалу" оголосили догану через тендер на понад 56 мільйонів

Керівнику "Львівводоканалу" оголосили догану через тендер на понад 56 мільйонів
Керівник "Львівводоканалу" Дмитро Ванькович. Суспільне Львів

Директор "Львівводоканалу" Дмитро Ванькович отримав догану за те, що без погодження оголосив тендер на реконструкцію мереж у промзоні "Мотозавод". Очікувана вартість робіт становила 56 мільйонів 691 тисяча гривень.

Про це повідомив на Facebook-сторінці перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

За словами посадовця, мова йде про тендер на реконструкцію інженерних мереж водопроводу та каналізації в районі вулиць Гречаної та Городоцької, 172-174, що у промзоні "Мотозавод". Андрій Москаленко зазначає, керівник ЛКП "Львівводоканал" порушив процедуру погодження закупівель в межах запроваджених обмежень щодо некритичних закупівель.

"Мова йде про перевірку закупівель перед оголошенням на "Prozorro". І аналіз їх щодо доцільності запуску, а також перевірку на критичність. Попри непогодження потенційної закупівлі — вона зʼявилася на "Prozorro". Як наслідок: 1) закупівлю буде скасовано сьогодні; 2) догана керівнику, який бачив, що закупівля не погоджена, але попри це оголосив закупівлю", — каже Андрій Москаленко.

Під час мітингу "Спочатку дрони, потім стадіони", який відбувся у п'ятницю, 3 листопада, перший заступник міського голови Львова заявив, що цьогоріч з міського бюджету на підтримку військовослужбовців виділили понад два мільярди гривень. При цьому завдяки аналізу некритичних видатків було скасовано до 10% закупівель.

"Ми готові звітувати, тому що кошти Львівської міської ради, ще раз підтверджу, не є кошти міської ради, це є кошти громади міста Львова", — наголосив тоді Андрій Москаленко.

На початок