Чому російська армія обстрілює Одещину балістикою: пояснює речник ВМС

Чому російська армія обстрілює Одещину балістикою: пояснює речник ВМС

Чому російська армія обстрілює Одещину балістикою: пояснює речник ВМС
. Дмитро Плетенчук. Джерело: Ukraine Media Center Odesa

Російська армія збільшила обстріли Одеської області балістичним озброєнням, ймовірно, через складність завантаження крилатих ракет на морські ракетоносії.

Про це під час брифінгу в Ukraine Media Center Odesa 8 листопада розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

"Чому балістика? Може тому, що трохи складно завантажити "Калібри", коли кораблі перебувають у Новоросійську, а "Калібри" — у Севастополі. Може така причина. Інша причина може полягати у тому, що все ж таки балістику на півдні збивають складніше, ніж ті самі "Калібри", крилаті ракети", — розповів речник ВМС.

Він зазначив, що наразі Чорноморський флот РФ сконцентрований у районі Новоросійська:

"Там нема логістичної структури для завантаження крилатих ракет і в такій ситуації опинилися росіяни, що кораблі перешвартували, хоч там і недостатньо для них місця, а розв'язувати проблему обслуговування, завантаження, поки що не здатні. І, скоріше за все, ця пауза може бути викликана спробами розв'язувати ці проблеми з боку керівництва РФ".

Дмитро Плетенчук додав, що наразі російські кораблі не заходять в південно-західну частину Чорного моря, бо вона перебуває під українським вогневим контролем, тому звели обстріли до повітряного ураження.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок