У Чернівцях відбудеться фестиваль "Нове німецьке кіно": які фільми покажуть

У Чернівцях відбудеться фестиваль "Нове німецьке кіно": які фільми покажуть

У Чернівцях відбудеться фестиваль "Нове німецьке кіно": які фільми покажуть
. Кадр з фільму "Полум’яне небо". Джерело: arthousetraffic.com

У Чернівцях 9-12 листопада відбудеться фестиваль "Нове німецьке кіно". Показ проводитимуть у кіномистецькому центрі імені Миколайчука.

Про це йдеться на сторінці події у Facebook.

Фільми транслюватимуть німецькою мовою з українськими субтитрами.

Які фільми покажуть

"Полум'яне небо"

Романтична комедія, режисер Крістіан Петцольд

Коли: 9 листопада, 19:00

Молодий письменник Леон вирішує пожити в будинку свого друга на березі моря. Тут він прагне знайти натхнення та завершити книгу. Але через нове знайомство з чарівною дівчиною Леону все не вдається зосередитися на роботі. Коли в будинку з’являються ще кілька несподіваних гостей, неподалік спалахує лісова пожежа. Опинившись у пастці полум’я, герої починають зближуватися.

"Ідеальні дні"

Драма, режисер Вім Вендерс

Коли: 10 листопада, 19:00

Нова робота триразового номінанта на "Оскар" Віма Вендерса розповідає про Хіраяму — прибиральника туалетів у Токіо. Він повністю задоволений своїм простим життям: дотримується структурованого розпорядку дня, а вільний час присвячує своїй пристрасті — слуханню рок-музики, читанню книг та вирощуванню дерев.

"Учительська"

Драма, режисер Ількер Чатак

Коли: 11 листопада, 19:00

Коли одного з її учнів підозрюють у крадіжці, Карла Новак — молода вчителька-ідеалістка — вирішує докопатися до суті справи. Однак її, на перший погляд, невинні дії згодом призводять до серії крадіжок у школі. Події розгортаються у бік найгірших сценаріїв, викриваючи усі негативні риси системи освіти, впливу вчителів, батьків та учнів одне на одного.

"Ідеальні дні"

Драма, режисер Вім Вендерс

Коли: 12 листопада, 19:00

Вхід на кінопокази платний.

Що відомо про фестиваль "Нове німецьке кіно"

  • Фестиваль "Нове німецьке кіно" проводять Goethe-Institut в Україні спільно з компанією "Артхаус Трафік". Локальні організаційні партнери в Чернівцях – громадська організація "Українсько-німецьке культурне товариство м.Чернівців" при Центрі Gedankendach та Культурно-мистецький центр імені Івана Миколайчука.

Читайте Суспільне Чернівці в Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок