Через війну на Тернопільщину переїхали сім дитячих будинків сімейного типу

Через війну на Тернопільщину переїхали сім дитячих будинків сімейного типу

будинки сімейного типу
На Тернопільщину переїхали сім дитячих будинків сімейного типу. Фото: Суспільне Тернопіль

З початку повномасштабної війни на Тернопільщину переїхала 91 опікунська сім’я. Також у зв’язку з бойовими діями в область з інших регіонів перемістили 7 будинків сімейного типу, 4 дитячі заклади, 5 прийомних сімей і одну патронатну сім’ю. Загалом це 26 тисяч дітей.

Про це в ефірі Українського радіо Тернопіль повідомив начальник Служби у справах дітей обласної військової адміністрації Ростислав Дрозд.

Чоловік розповідає, всім закладам допомагали з продуктами, одягом і житлом.

"Якщо говоримо про дитячі будинки сімейного типу, то шукали їм вільне житло в громадах, яке б відповідало умовам. Забезпечили житлом усіх — і дитячі будинки сімейного типу, і опікунські сім’ї".

Ростислав Дрозд розповідає, оскільки з Тернопільщини виїхали три дитячих будинки, то в приміщення, де вони були, заселили дитячі будинки сімейного типу. Інші люди винаймають житло.

"Більшість потреб закриває держава, але є речі, які ми покриваємо за рахунок наших партнерів — громадських організацій. Ми посприяли придбанню побутової техніки".

Ростислав Дрозд
Начальник Служби у справах дітей обласної військової адміністрації Ростислав Дрозд в ефірі Українського радіо Тернопіль. Фото: Суспільне Тернопіль

Через війну з Тернопільщини виїхали три дитячих будинки сімейного типу, 5 прийомних сімей і 41 опікунська сім’я.

"Всі ці сім’ї поставлені на консульський облік і в разі необхідності їм може надаватися юридична допомога. Представник посольства чи консульства може звертатися до місцевих органів опіки та піклування щодо захисту таких сімей і координації зусиль по роботі", — говорить Ростислав Дрозд.

На початок