Відновлення Київщини: спецкомісія перевірила відбудову житлових будинків в Ірпені

Відновлення Київщини: спецкомісія перевірила відбудову житлових будинків в Ірпені

В Ірпені на Київщині проінспектували, як триває відновлення житлових будинків
Відновлення житлових будинків в Ірпені. Фото: КОВА/Telegram

Комісійна перевірка процесу відновлення житлових будинків побувала на 5 локаціях в Ірпені. Одну перевірили повторно через численні недоліки у роботі, які були зафіксовані раніше.

Про це поінформували у Київській обласній військовій адміністрації.

Спецкомісія проінспектувала будинки й розповіла про результати:

  • Вул. Ярославська, 14. Там триває капітальний ремонт 9-поверхівки на 144 квартири. Тиждень тому комісія вже перевіряла цей будинок і виявила чимало порушень, підряднику дали тиждень на виправлення ситуації. Недоліки виправили.
  • Гостомельське шосе, 24/1. Триває капремонт. Роботи виконують за графіком. До кінця року облаштують дах. Є незначні зауваження щодо безпеки праці.
  • Гостомельське шосе, 22. Капремонт будинку на 42 квартири. Термін робіт – 7 місяців. Є відставання від графіка на 2 тижні через нестачу працівників.
  • Гостомельське шосе, 7а. Капремонт будинку на 22 квартири. Проводиться утеплення фасадів та покриття, замінюють пошкоджені вікна та двері, замінять та підсилять основні конструктивні елементи, виконають електромонтажні роботи.
  • Гостомельське шосе, 7б. Будинок на 30 квартир. Капремонт роблять схожий. Є незначні відставання від графіка, бракує працівників. Підрядник гарантував усе виправити.

"Уже перевірили 17 із 56 обʼєктів", — йдеться у повідомленні.

11 жовтня у КОВА поінформували, що розпочинають регулярні перевірки об'єктів, які вже почали відбудовувати. Наразі визначили 56 об'єктів — це багатоквартирні будинки, дитсадки, школи, укриття. Їх поступово відновлюють за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. ПРООН надаватиме технічну підтримку під час їх відбудови.

Що відомо про відновлення Київщини

  • Унаслідок бойових дій навколо Києва в лютому-березні 2022 року на Київщині зафіксовані руйнування у 46 з 69 територіальних громад.
  • Критичних руйнувань завдано в Бучанській, Ірпінській, Гостомельській, Бородянській, Макарівській, Великодимерській та Пісківській територіальних громадах.
  • Загалом від початку повномасштабного вторгнення РФ в області було зруйновано чи пошкоджено 27 226 об’єктів. Основний "удар" припав саме на житло – 24,3 тис. об'єктів. Крім цього, постраждали 227 шкіл та садочків, 125 адміністративних будівель і ЦНАПів, 128 медичних закладів, 138 культурних та релігійних споруд.
  • Станом на початок серпня 2023 року в регіоні повністю та частково відновили 12,5 тисяч пошкоджених об'єктів: більше 11 тисяч багатоквартирних та приватних будинків, 187 дитсадків та шкіл, 101 медзаклад, 68 адмінбудівель та ЦНАПів.
  • На Київщині створюють Каталог відновлення області, де можна дізнатись про відремонтовані об'єкти за кошти з резервного держбюджету протягом 2022 року. Торік звідти на ремонт в області виділили понад 700 млн грн.
  • У червні 2023 року в системі Prozorro оголосили перші торги на відновлення об'єктів інфраструктури на Київщині. Це житло у Бучі, Макарові, Вишгороді та адмінбудівля у Бородянці.
  • У вересні у КОВА поінформували, що в області відновлять 97 об'єктів коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Планують відремонтувати та побудувати заново житлові будинки, освітні та медичні заклади, а також укриття.

На початок