На Житомирщині відновили майже 3 тисячі об'єктів, пошкоджених ударами військ РФ

На Житомирщині відновили майже 3 тисячі об'єктів, пошкоджених ударами військ РФ

Станом на друге листопада на Житомирщині відновили 2700 об'єктів житлової, соціальної та критичної інфраструктури із 4814, які були пошкоджені чи зруйновані внаслідок російських атак з початку повномасштабного російського вторгнення.

Про це у Telegram написав голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

У дописі, зокрема, йдеться, що з 24 лютого 2022 року російські війська наносили повітряні удари по громадах області 116 разів. Для цього вони використовували практично весь арсенал: крилаті ракети, "гради", авіабомби та дрони-камікадзе.

"Попри те, що загроза ударів з боку росіян не минула, і навіть навпаки, з наближенням сезону стає актуальнішою, у територіальних громадах, які зазнали обстрілів, триває відбудова зруйнованих людських осель та інфраструктурних приміщень. І станом на сьогодні спільними зусиллями ми відбудували 2700 об'єктів", — написав Віталій Бунечко.

За його словами, до відбудови долучилися як держава, так і громади, а також представники бізнесу, волонтери та міжнародні партнери. Із фінансуванням на відновлення допомогли різні фонди та програми.

"На відновлювальні роботи із резервного фонду державного бюджету та інших джерел було спрямовано майже 270 мільйонів гривень. Також жителі області активно використовують державну програму "єВідновлення". Зараз подано 587 заяв на отримання компенсації для відновлення житла, яке має незначні пошкодження, та 71 заяву на компенсацію за повністю зруйноване житло", — написав керівник ОВА.

Окрім того, у дописі Віталій Бунечко розповів, що за гроші партнерів із Естонії в області відбудували зруйнований російською ракетою міст через річку Ірша у Малинській громаді, побудували дитячий садок на території Овруцької громади, а також планують спорудити та облаштувати декілька бомбосховищ в освітніх закладах та два дитячих будинки сімейного типу.

Питання відновлення інфраструктури у громадах області, які постраждали від війни, обговорювали на засіданні Асоціації міст України, — написав керівник обласної військової адміністрації.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок