У Калуському районі на Івано-Франківщині армія РФ атакувала "шахедом" військовий об'єкт — ОВА

У Калуському районі на Івано-Франківщині армія РФ атакувала "шахедом" військовий об'єкт — ОВА

Доповнено
У Калуському районі на Івано-Франківщині армія РФ атакувала "шахедом" військовий об'єкт — ОВА
. Фото ілюстративне: Getty images

У ніч на 3 листопада 2023 року у Калуському районі на Івано-Франківщині армія РФ атакувала військовий об'єкт ударним дроном іранського виробництва — "шахедом".

Про це у Telegram повідомила голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

"3 листопада 2023 року ворог намагався завдати удару по об'єктах критичної інфраструктури та військових об'єктах, застосувавши ударні безпілотники типу "Shahed-136/131". Атакував військовий об'єкт і на території Івано-Франківської області", — написала Онищук у Telegram.

За її словами, на місце прибули відповідні служби. Рятувальники локалізували пожежу.

"Приблизно о 6:00 у Калуському районі на Івано-Франківщині впали уламки збитого безпілотника. Ліквідовано пожежу у гуртожитку", — повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко у Telegram.

Атака РФ по Україні у ніч проти 3 листопада

У ніч на 3 листопада військові РФ атакували Україну чотирма десятками "Shahed-136/131". Крім того, росіяни застосували керовану авіаційну ракету Х-59 із повітряного простору окупованої Херсонщини. Повітряним силам України вдалося збити 24 безпілотники та одну ракету.

Що відомо про обстріли РФ на Франківщині у 2023 році

Що відомо про ракетний удар у Коломийському районі

  • 11 серпня 2023 року орієнтовно о 10:00 російська ракета "Кинджал" влучила на територію приватного будинку в Коломийському районі. Там проживала сім’я з трьома дітьми. Під час ракетного удару Володя Балабаник перебував на подвір’ї. Внаслідок обстрілу хлопчик загинув.
  • Під час атаки 11 серпня росіяни спрямували чотири ракети "Кинджал" на Івано-Франківщину, щоб завдати удару по військовому аеродрому та молодих пілотах, які незабаром поїдуть на навчання до Європи.
  • 15 серпня внаслідок ракетної атаки РФ на Івано-Франківщині спрацювала система ППО. Уламки ракети влучили на приватне подвір’я. Пошкоджені господарські будівлі та житловий будинок.

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

На початок