Росія вдарила по Івано-Франківщині, загинула дитина

Росія вдарила по Івано-Франківщині, загинула дитина

Доповнено
Росія вдарила по Івано-Франківщині, загинула дитина
. Фото: Facebook/Офіс Генерального прокурора

11 серпня 2023 року внаслідок ракетного удару по Івано-Франківщині загинула дитина. Ракета влучила у цивільний об'єкт, повідомила голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук у своєму Telegram-каналі.

З її слів, внаслідок удару також є травмовані.

О 15:54 Онищук повідомила, що під час ракетного удару дитина перебувала на подвір’ї й отримала численні уламкові поранення.

"За лічені хвилини прибула "швидка". Хлопчика шпиталізували до лікарні у критичному стані з важкими травмами. Понад дві години наші медики боролися за його життя, але, на жаль, безуспішно", — написала Онищук.

З власних джерел Суспільному стало відомо, що дитина отримала травми, несумісні з життям. Вона померла на операційному столі.

Ракетний обстріл, Коломийщина
Внаслідок ракетного удару РФ у Коломийському районі загинув 8-річний хлопчик. Фото: Facebook/Офіс генпрокурора

На Facebook-сторінці Офісу генпрокурора повідомили, що 11 серпня 2023 року приблизно о 10:00 російські військові здійснили обстріли аеробалістичними ракетами по інфраструктурі Івано-Франківщини.

Ракетний обстріл, Коломийський район 2
Фото: Facebook/Офіс генпрокурора

Ракета влучила на територію приватного будинку в Коломийському районі. Там проживала сім’я з трьома дітьми. Внаслідок обстрілу загинув 8-річний хлопчик. Інформація щодо інших постраждалих наразі уточнюються.

Вибухова хвиля та уламки частково зруйнували господарську споруду.

На місці влучання ракети працюють вибухотехніки, повідомила Суспільному речниця СБУ в області Марія Римар.

Працівники СБУ в Івано-Франківській області відкрили провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України щодо порушення військовими РФ законів та звичаїв війни. Про це повідомили на Facebook-сторінці відомства.

"Слідчі проводять першочергові дії, а саме: збирають та досліджують речові докази, опитують потерпілих та свідків, з'ясовують усі обставини події", — йдеться у дописі.

Що відомо про обстріли на Франківщині

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

На початок