На Хмельниччині з’явиться новий центр психічного здоров’я та реабілітації в колишньому таборі відпочинку

На Хмельниччині з’явиться новий центр психічного здоров’я та реабілітації в колишньому таборі відпочинку

На Хмельниччині з’явиться новий центр психічного здоров’я та реабілітації в колишньому таборі відпочинку
Пресконференція за участі міського голови Олександра Симчишина та начальника міського управління охорони здоров’я Бориса Ткача, 31 жовтня 2023. Фото: Суспільне Хмельницький. Фото: Суспільне Хмельницький

Поблизу села Головчинці на Хмельниччині відкриють центр психічного здоров’я і реабілітації для чинних, поранених та демобілізованих військовослужбовців. Його планують облаштувати до кінця 2024 року в колишньому таборі відпочинку хмельницького заводу "Укрелектроапарат".

Про це розповів на пресконференції міський голова Олександр Симчишин.

З його слів, у міському бюджеті на наступний рік передбачать гроші на виготовлення проектно-кошторисної документації.

"Найближчим часом у нас буде сесія, ми виділимо кошти, за які Хмельницька міська лікарня придбає колишній табір. Жодних перешкод ми в тому не бачимо. Процедурно вже все підготували. Керівництво "Укрелектроапарату" запевнили нас, що за половину вартості майна вони забезпечать обладнання для реабілітаційного центру", — зазначив Олександр Симчишин.

Частина корпусів табору — у гарному стані, а деякі — потрібно ремонтувати, розповідає міський голова. Ще один корпус та укриття добудовуватимуть. І не лише за гроші з міського бюджету, а й за грантові кошти та кошти благодійних фондів і міжнародних донорів, розповів посадовець.

Начальник міського управління охорони здоров’я Борис Ткач на пресконференції зазначив про великий плюс знаходження поруч з колишнім табором центру "Чайка", де реабілітація може перейти в рекреацію.

"Наразі є проблема у кваліфікованих кадрах із фізичної реабілітації. Але до кінця 2024 року, коли плануємо відкривати центр психічного здоров'я та реабілітації, цю проблему вирішимо", — додав Борис Ткач.

Що відомо про купівлю колишнього табору в Головчинцях

  • Хмельницька міська лікарня планує придбати у власність у ТОВ "Укрелектроапарат" колишній табір, що розташований в селі Головчинці Хмельницького району. Його медичний заклад хоче купити за ціною понад 9 мільйонів гривень.
  • За словами начальника управління охорони здоров'я Хмельницької міськради Бориса Ткача, у колишньому таборі "Укрелектроапарату" міська влада планує відкрити Центр психічного здоров'я та фізичної реабілітації для військових та ветеранів.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram та Facebook.

На початок