"Не очікував, що керівництво міськради таке «ранімоє»", — Брижинський про плани Ломака позиватись на нього до суду

"Не очікував, що керівництво міськради таке «ранімоє»", — Брижинський про плани Ломака позиватись на нього до суду

"Не очікував, що керівництво міськради таке «ранімоє»", — Брижинський про плани Ломака позиватись на нього до суду
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський в інтерв'ю "Челайну" відреагував на плани в.о. міського голови Чернігова Олександра Ломака позиватись на нього до суду та відповів на звинувачення у боягузтві.

"Я не очікував, що у нас керівництво міської ради таке «ранімоє» (вразливе, — ред.). Ми констатували факт, продемонстрували з Інтернету інформацію, це радіоефір, де чітко вказано, що пан Ломако дає відповідь у день трагедії, що він про це не знав (про проведення зустрічі виробників дронів, — ред.), потім на офіційній його нараді він сказав, що він знав, і до нього зверталися. В чому суть питання?", — розповів Брижинський.

Нагадаємо, що в.о міського голови Чернігова Олександр Ломако під час наради 24 жовтня сказав, що планує позиватися до суду на начальника міської військової адміністрації Дмитра Брижинського щодо його заяв, які він зробив під час спілкування з журналісткою Наталією Найдюк. Тоді він сказав, що не знав про те, що в облмуздрамтеатрі 19 серпня планується зустріч виробників дронів, а Ломако, з його слів, про це знав і його не попередив.

"Голова МВА намагається перекласти відповідальність і на міську раду. Згадав в цьому контексті й моє прізвище. Я розглядаю питання судового позову. Шокувала новина начальника Чернігівської МВА, який з властивим йому цинізмом заявив, що він не знав про захід, який там відбувався, про виставку дронів. Суть цієї заяви: таке враження що волонтери самі приїхали й захопили будівлю і проводили там виставку дронів. Я не знаю, хто в ці казки повірить", — сказав Ломако.

Також тоді Ломако назвав Брижинського боягузом, який "ховається від відповідальності й боїться дивитися в очі чернігівцям". Брижинський у відповідь на це згадав про "ракетний удар росіян по місцю збору тероборони" та заклики до такого збору у відеозверненнях від представників міської влади в перші дні російського вторгнення.

"Він звинувачує мене у боягузтві. Ми можемо порозмовляти, як міська влада діяла 24, 25 та 26 лютого 2022 року. Як відбулось, що ракетний удар завдали по місцю зосередження територіальної оборони, як вони бігали з мобільними телефонами та знімали, де збиратись: "На Вере*і". І вказували будинок. Коли хлопці з «Муніципальної варти» зайшли до одного та іншого в кабінет і кажуть: «Що нам робити? Давайте зброю». Вони: «Всі на робочих місцях, ми місцеве самоврядування, виконуємо свої обов'язки згідно із законом про місцеве самоврядування». А коли побачили всі процеси, які почали відбуватись, тоді вони одягли шоломи, картузи, і розповідали по всьому місту, як вони тут захищають країну. А якщо вони такі «ранімі», то пригостимо зефіркою".

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок