В Авдіївці очікують третю хвилю наступів армії РФ: в місті лишаються 1593 людини

В Авдіївці очікують третю хвилю наступів армії РФ: в місті лишаються 1593 людини

Доповнено
В Авдіївці очікують третю хвилю наступів армії РФ: в місті лишаються 1593 людини
. Авдіївка 7 липня. Фото: Telegram/поліція Донеччини

Військові РФ на Авдіївському напрямку ведуть перегрупування. Ймовірно розпочнеться третя хвиля масованого наступу. Також зменшилась кількість обстрілів: 27 жовтня російські бійці завдали 12 авіабомбових ударів по території Авдіївської громади.

Про це в ефірі марафону "Єдині новини" повідомив начальник Авдіївської МВА Віталій Барабаш.

"Й артилерійські обстріли — ствольна й реактивна артилерії, мінометні, авіаційні, б'ють, як по позиціях, так і по місту. Ворог веде перегрупування, і, скоріш за все, буде третя хвиля масованого наступу по нашому напрямку. Людей вмовляємо виїхати і ми, і поліція, і волонтери", — розказав Барабаш.

Він зазначив, що через дощ, який ллє другу добу, ускладнена логістика та заїзд до міста, однак запасів гуманітарної допомоги є вдосталь.

За словами начальника МВА, в місті лишаються 1593 людини, орієнтовно з них відсотків 60 — люди похилого віку від 65 років.

"Вчора двоє виїхали. Є запланована евакуація. Зима дуже близько, сподіваємось, що спрацює інстинкт самозбереження у людей", — сказав Віталій Барабаш.

Як розповіли у Державній прикордонній службі, зранку прикордонники під Авдіївкою знайшли одну з осколкових мін дистанційного мінування.

"На щастя її одразу помітили та знешкодили, ніхто з українських захисників не постраждав", — зазначили у ДПСУ.

Міна в Авдіївці
Осколкова міна на позиціях прикордонників під Авдіївкою. Фото: ДПСУ

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок