"Мамо, давай візьмемо!": історія собаки із Запоріжжя, яка втратила господарку внаслідок атаки РФ та знайшла нову родину

"Мамо, давай візьмемо!": історія собаки із Запоріжжя, яка втратила господарку внаслідок атаки РФ та знайшла нову родину

Історія собаки із Запоріжжя, яка втратила господарку  та знайшла нову родину
Собака Доллі з господаркою Поліною. Фото: Суспільне Запоріжжя

Собаку на прізвисько Доллі, яка втратила господарку внаслідок російського обстрілу, прихистила родина із Запоріжжя. Нині чотирилапа адаптується до нових умов життя.

Як це відбувається — кореспондентам Суспільного розповіли нинішні власники тварини.

песик
собака Доллі. Фото: Суспільне Запоріжжя

За тиждень після того, як загинула власниця собаки Доллі, її прихистила родина Людмили Мастюгіної. Жінка каже: шукали тварину, оскільки донька мріяла про “хвостатого друга”. Щоправда, в них вже був пес породи такса, але він так і не потоваришував із донькою. Тому вирішили прихистити ще одного собаку. Шукали в притулках та через соціальні мережі:

"Натрапили в Телеграм, що така собачка є, що немає, на жаль, в неї господарів. Я прийшла додому, показала донці, кажу: “Поля, дивись, яка є собачка. Може, візьмемо?” Вона подивилася, каже: “Мамо, вона така хороша, давай візьмемо!” Ми подзвонили, дівчина сказала, коли нам під’їхати. Ми під’їхали і забрали".

песик
Людмила Мастюгіна. Фото: Суспільне Запоріжжя

Людмила каже, коли привезли Доллі додому, хвилювалися, як вона відреагує на нових людей, на інші умови життя та чи поладнає з їхньою собакою:

"Спочатку було моторошно, як собака перенесе це: вона ж тільки один дім втратила. Собака не розуміє, чому не бачить хозяйку. Але на другий день, коли прийшли з роботи, вона вже нам зустрічала, вже була хороша дівчинка, до нас лащиться, і з таксою нормально".
песик
Людмила Мастюгіна з донькою та собакою Доллі. Фото: Суспільне Запоріжжя

Наразі Доллі дозволяє перебувати разом з нею в одній кімнаті тільки доньці Поліні, каже Людмила:

"Спочатку не дуже дружили, а зараз вони сплять удвох. У кімнату ми з чоловіком до них не заходимо, бо то її (ред. — собаки) територія. Вона пускає зараз тільки доньку, бо це її кімната. Дозволяє до свого ліжка підходити тільки Поліні. Людині важко прилаштуватися до нового, а тварині — ще важче. Доллі дуже розумна собачка, пристосується, і буде все в нас добре".
песик
Людмила Мастюгіна з донькою та собакою Доллі. Фото: Суспільне Запоріжжя

песик
Поліна з собакою Доллі. Фото: Суспільне Запоріжжя

Нині Доллі любить прогулянки на вулиці та спілкуватися з іншими собаками:

"На вулиці дуже активна, всіх облизує. Я жодного разу не пожалкувала, що взяли Доллі. Я не знала власницю цієї собаки, але я їй дуже вдячна, що вона виховала її. Вона дуже вихована. Вона все розуміє, виконує всі команди",— каже Людмила Мастюгіна.
песик
Собака Доллі. Фото: Суспільне Запоріжжя

Суспільне дізналося, що власниця собаки — 74-річна Людмила із Запоріжжя. Жінка загинула на дачі 11 жовтня нинішнього року внаслідок обстрілу села Привітне. На початку повномасштабного вторгнення Людмила разом з родиною виїхала за кордон, але за 9 місяців повернулася. Собаку Доллі вона завжди брала з собою, але в день обстрілу залишила вдома і поїхала на дачу сама, розповіла нашим кореспондентам племінниця жінки Карина Піскун.

Людмилу поховали 22 жовтня у Запоріжжі.

песик
Людмила, власниця собаки Доллі, яка загинула. Фото: особистий архів Карини Піскун

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок